The Flower of Evil

Bu manhwaya konsepti sevdiğim için başlamış, hikayenin gidişatından pek hoşlanmadığım ve yanlışla bazı spoilerlarda sonunun benim pek istemediğim gibi bittiğini duyduduğumda okumayı bırakmıştım. Eh şimdi okudum, bitti ve hala iyi mi yaptım kötü mü bilmiyorum; karanlık atmosferleri ve sağlıksız ilişkileri sevsem de bu benim zevkime göre fazla hüzünlü bir manga.
See-Wah ve See-Joon ikizlerin zaman zaman enseste kayan hikayesi anlatılıyor Flower of Evil'da. Yani kimilerimiz bundan rahatsızlık duyabilir. Zaten konuyu bir tarafa atarsak manhwanın kendisi rahatsız edici bir üslupla anlatılıyor. Ama bir yandan da ilginç bir şekilde gerçekçi. Tehlikeli takıntıları, bencillikleri, kendine ve diğerlerine zarar vermeden kaçınmamaları ama aynı zamanda ihanete uğrayan ve kırılan kalpleriyle bütün karakterler içimizden biri aslında, tipik kusurlu insanoğlu... Bu yüzden kim haklı kim haksız diye düşünmeden hikayedeki herkese biraz acıyorsunuz, haketmeseler bile mutlu olsunlar istiyorsunuz. Sırf bu ikizlerin çok yakın olmaları diğerlerine itici ve mide bulandırıcı geldiği için yanlış bir şey yaptıklarını, günah işlediklerini düşünüyolar. Sadece manhwadaki onu bunu eleştirmeyi çok seven insanlarla da sınırlı değil bu grup tabii, okurların çoğu da onların ilişkisini 'iğrenç' buluyor. Niye peki? Kimlere ne zararları var? Hayatta o kadar mide bulandırıcı şeyler varken neden iki insanın arasında sevgiyi yargılıyoruz? Bizim üstümüze vazife mi? Biz kimiz de neyin doğru neyin yanlış olduğuna karar veriyoruz? Doğanın kurallarına karşı geldiler diye mi cezalandırıyoruz onları ve bir suç olarak nitelendiriyoruz yaptıklarını? Belli bir yaşa gelmiş aklı başında iki kişinin birbirini sevmesi ve tamamen kendi rızalarıyla birlikte olmalarının nesi yanlış? Onlar gerçekten  toplumun kendilerini nitelendirdiği gibi psikopatlar mı, yoksa sadece kalplerinin sesini mi dinliyorlar? Asıl 'kötü' onlar, bizler de 'masum'lar mıyız? Ah bu sorular bir türlü bitmiyor...
Bu arada sevgili See-Joon'a laflar hazırladım, bol spoiler içerikli bir paragraf olacak, dikkat! Kuzum sen değil miydin bu kızı kendinden uzaklaştıran? O ne kadar direndiyse sen de o kadar inat ettin ve sonunda istediğin oldu, See-Wah başkalarıyla ilgilenmeye başladı. Bundan sonra bozulmaya, posesif olmaya hakkın yok güzelim! Hem aranızda mesafe olsun hem de başkalarıyla takılmasın kızcağız. Başka bir isteğin var mıydı paşam? Kusura bakma ama saçmaladın. Madem See-Wah'dan ayrı kalmaya dayanamıyordun en başta milletin dedikodusunu ciddiye alıp kızı üzmeyecektin! Keşke aklın başına daha önce gelseydi de böyle gereksiz trajediler yaşanmasaydı, biz de happily ever after diyerek sevinseydik. Hayır zaten piyasada tecavüz ve abuse içermeyen ensest konulu bir manga bulmak zor, illa ki sonunda ya adopted çıkarlar ya da böyle ağlarız işte... Özenti derecesinde İngilizce kullandım sanki, kusura bakma, Türkçesi aklıma gelmediğinden.
biraz geç kalmadın mı?
Çizimlerin ne kadar zarif ve naif olduğuna değinmeden geçemeyeceğim. Özellikle ikizlerimiz her daim birer porselen bebek gibiler, birbirlerine yakıştırmamak elde değil. Yazar Hyeon Sook Lee'nin diğer işlerine bakarsak çizimleri benzer olsa da bazen araya komedi katmayı bile denemiş olduğunu görebiliyoruz. Savage Garden mesela. Ne yazık ki bu manhwa sanırım artık çevrilmiyor. Bunun dışında Beautiful Fascination is Better Than Love 'da daha light ve romantik sularda yüzmüş, Nobody Knows'da (bunun yazısını yazdım) yine sorunlu karakterlerin yanına biraz supernatural öğeler katılmış. Ama hepsinin ortak noktası mükemmel ilüstrasyonlar.

Şirin mi şirin sevimli mi sevimli mangalardan bıkıp biraz ciddi ve hafiften 'sakat' bir şeyler arayanlar, ensest öğeden rahatsız olmayanlar için okunması şart manhwalardan. Yalnız hüzünlü hikayelere kalbiniz dayanmıyorsa aman diyeyim, başka manga mı yok.

Puanlamadan olmaz!
Konsept: 8
Hikaye: 5
Anlatım: 7
Karakterler: 5
Çizim: 9

Genel: 8.25

Yorumlar