Tonari no Kaibutsukun

Yanlış anlaşılmasın kapak ilüstrasyonunda adeta vahşi bir kaplanı evcilleştirmeye çalışan bir kızımız var ve bu garip çağrışımlar yapabilir. Ama sadece bir metafor tabii ki, her ne kadar Shizuku bazen Haru'ya duygusal işkenceler çektirse de erkekleri aşağılayan bir manga değil bu. Tamam, seksi olaylar da dönmüyor, boşuna umutlanmayın.

Shizuku Mizutani hayatını ders çalışmaya adamış ve duygularını çok belli etmeyen (hatta duygusuz bile denebilir) bir kızımızdır. Herkesin korktuğu Haru Yoshida ile yanlışlıkla da olsa arkadaş olur ve aslında Haru'nun çok sevecen ve zararsız biri olduğunu anlar. Bundan sonra bol bol romantizm ve komedi var. Evet, komik bir manga, özellikle tiplemelerin ne kadar abartılı ve uç noktalarda olduğunu düşünürsek sadece tepkileri ve günlük sohbetleri bile bizi güldürmeye yetiyor.

Benim bu mangaya başlamamın sebebi ana karakterinin klasik shoujo kahramanlarından farklı olarak soğuk, ruhsuz ve hiçbir şeyi umursamayan (dersleri dışında) bir tip olmasıydı. Şirin ötesi, hareketli ve hayat dolu kahramanları severiz sayarız fakat bütün shoujo mangalar bu tiplemelerin üzerine mi kurulmak zorunda? Yine aynı şekilde Shizuku'nun partneri olacak Haru'nun ise aşırı kibirli, aşırı yakışıklı, aşırı egoist ve aşırı narsisist klasik shoujo erkek karakterlerinden farklı olarak aslında sıcak kanlı, sevimli ve 'iyi' biri olması bu mangayı diğerlerinden farklı kılan öğelerden bir başkası. Yalnız tek sorun Shizuku'nun ders çalışma takıntısının belli bir yerden sonra ciddi anlamda can sıkmaya başlaması. Yavaş yavaş bu konuyu da aşmayı becerebiliyor fakat o zamana kadar çok kalpler ve potlar kırıyor ve siz beklentilerle dolup taşarken hayal kırıklığıyla gözlerinizi devirmenize yola açabiliyor. Bu yüzden Haru'nun sabrını takdir etmemek elde değil. Bu arada mangayı okurken farkettim de, ben Haru gibi yapışkan ve obsesif tipleri seviyorum galiba. Yani gerçek hayatta değil de sadece kurguda, o da zararsız olanlarını. Gerçi Haru'nun yapışkanlığı pek şirin olduğu için sinir bozucu sıfatını alması biraz zor.
Her ne kadar iki kişi etrafında dönen bir hikaye gibi görünse de yan karakterlerin hayatına ve maceralarına ayrıntılı bir şekilde değinilmiş. Haru'nun ağabeyi, Asako, Sasayan, Micchan, Yamaken, Ooshima... hepsinin hikayeye katkıları oluyor ve en az ana karakterler kadar onları da sevmeye ve desteklemeye başlıyoruz. Ama içimdeki fangirl'ün bahsetmeden geçemeyeceği bir pairing var ki şimdilik olmasa da ileride canon olma potansiyelini görüyorum (bu spoiler sayılmaz çünkü tamamiyle benim tahminlerime dayalı). Natsume ve Sasayan, Haru ve Shizuku sayesinde görüşen, aslında gayet normal bir 'arkadaşlığı' bulunan bir çift. Her ne kadar aralarında herhangi bir romantizm olmasa da Sasayan olgun, sosyal ve akıllı biri olduğu gibi Natsume'nin yanındayken rahat davrandığı ve güvendiği nadir insanlardan. Aralarında garip bir çekim var, kendilerinin farketmediği. Nedense çok yakıştırıyorum onları birbirine. Evet, Haru x Shizuku çiftinden çok Natsume x Sasayan çiftini destekliyorum ve bütün raw scanleri sırf bu arkadaşlar için okuyorum. (Güncelleme ve spoiler: manga bitti ve sonunda kehanetlerimiz çıktı çok şükür, keşke bu ikisi için ayrı bir manga yazsa yazar) Hazır itiraflara başlamışken, ara ara Shizuku x Yamaken çiftini desteklediğimi de söyleyeyim. Üzgünüm Harucuğum ama bu ikisinin de arasında ufak bir çekim yok değil.
Çizimlerden bahsetmesem olmaz tabii. Genelde çok gösterişli değiller, pek fazla ayrıntıya girilmemiş. Fakat oranlar, duruşlar ve hareketler genelde doğru çizilmiş, yüz ifadeleri duyguları çok iyi yansıtıyor ve çok rahat çizgiler görüyoruz. Bunlar yetenek isteyen şeyler. Ayrıca karakterlerin modern Japon liselilere paralel olarak trendlere uygun giyinmesi manganın eğlenceli ruhuna katkı sağlıyor.

Tonari no Kaibutsukun, iyi çizilmiş, eğlenceli, klişe karakterlerden uzak ama en nihayetinde tipik bir shoujo-romantizm mangası. Benzer bir manga olarak da muhtemelen ilgilenenlerin zaten okumuş olduğu Beast Master var ki daha kısa olmasına rağmen çok daha güzel, kaliteli ve eğlencelidir.

Puanlamadan olmaz!
Konsept: 6
Hikaye: 5
Anlatım: 7
Karakterler:7
Çizim: 8

Genel: 6.89

Yorumlar