Hayatımızı Değiştiren Film Replikleri

İzlediği ve beğendiği filmlerden mükemmel replikler döşeyebilen biri değilimdir. Defalarca izlemediğim sürece aklımda da kalmazlar, o anda ne kadar etkilemiş olsalar da. Bu yüzden hayat görüşünü değiştiren replikler mevzusunun hep bir hava atma, ben çok entelim eheh mesajları verme işine yaradığını düşünmüşümdür; kişinin hayatını ciddi anlamda değiştirecek bir söz öbeğinin var olması pek ütopik bir teoridir benim için. Ta ki yarım yamalak izlediğim bir filmde bu fenomeni adeta çarpılarak tecrübe edene kadar.

I am Sam, otistik bir babanın çocuğunun elinden alınmaması için verdiği savaşını anlatıyor. Lucy'i ona bakamadığını düşündükleri için babasından ayırmaya çalışıyorlar. Sam'in ona sağladığı olanakların ihtiyaçlarını karşılamada yeterli olup olmadığını kendisine sorduklarında ise filmde bolca kullanılan Beatles şarkılarından birine gönderme yapıyor Lucy: All you need is love.

Arkadaşımla öylesine izlemeye başladığımız filmin tam bu kısmında durdurduk. O anı hazmettikten sonra İstanbul otobüsüne yetişmem için evden çıkmam gerektiğine karar verdik. Bu olaydan 2 yıl sonra bile hala kaldığım yerden devam etmiş değilim. Bu kadar etkilenmeme rağmen. İzlersem de arkadaşımın yanında kendimi tuttuğum iradeyi gösteremeyebilirim. Hüngür hüngür ağlayacakmışım gibi geliyor. Hala şarkıyı her duyduğumda gözlerimin dolup burnumun kızardığı düşünülürse...

Pek de iyi gitmemiş, sevgisiz bir evliliğin içinde yetişmiş biri olarak sevgiye inancımı yitirmem çok da anlaşılmaz bir durum değil aslında. Ama içten içe, farketmeden de olsa umudumu yitirmemişim anlaşılan. Sevgi gerçekten de tek ihtiyacımız olan şey. Para, mal, mülk... Onlar da olsun, yapma demiyorum, hobi olarak yine yap. Ama bunları sevdiğin biriyle paylaşamadığında hep mutsuz olmaya mahkum olacaksın.

Yorumlar