Nanaco Robin

Lovely Complex'in yazarı Aya Nakahara'nın bir başka çalışması olduğu için sırada çok daha gelecek vaadeden rakipleri varken Nanaco Robin'e biraz torpil geçtim. Nakahara-sensei'nin zaten eğlenceli bir tarzı var, çizimleri de fena sayılmaz. Nanaco Robin ise zaten 3 ciltlik kısa bir manga olduğu için konusu sanki biraz acaleye gelmiş gibiydi. Bazı yazarlar hakikaten uzun soluklu hikayelerde daha başarılı oluyorlar demek. Ama yine de komik ya da sürükleyici olmadığını iddia edemeyiz.

Esas kızımız Nako'nun, düğün töreninin ortasında damadı kaçırması gibi hafiften absürt bir başlangıcı var. Tabii kendisine kaçırmıyor adamı (ne dedim ben), ablasına götürüyor. Tamamen sevenleri birleştirmek adına yani. Daha sonra damadın kardeşi Konatsu evsiz kalıyor sırf bu düğün gerçekleşmediği için. İşte burada hikayedeki saçmalıklar başlıyor. Tabii ki Konatsu esas kızımızla aynı okulda, tesadüfe bak! Üstelik sırf Nako'nun evinde beraber yaşamasına olanak sağlamak için yapıldığı besbelli, koskoca milyonerin oğlunun bir günde evsiz kalması gibisinden aptalca bir kurgu karalayıvermiş mangakamız. Yemedik. Neyse...
Konatsu, aslında bayağı klişe bir karakter. Zengin, ters ve serseri. Neyse ki aşırı zeki, aşırı kibirli ve aşırı yakışıklı değil. Eh en azından stereotipi birazcık bozmuş yazar, efendi-adam-sevmeyen mazoşist ergen kızlarımız bile sevmez yani. Yine de manganın komedi havasıyla Konatsu'nun aslında sadece bir tsundere olduğunu anlıyoruz. Özünde çok iyi bir insan da çaktırmıyor ablası. Huysuzluğu konusunda manganın başında neyse sonunda da aynı gerçi. Pek uyumlu ve sıcakkanlı olduğu söylenemez. Nako ile devamlı bıkbıklaşıyorlar, o tipik nefretle başlayan çocuksu ilişkilerden birini göreceğimiz baştan belli oluyor. Ki zaten Nako'nun kendisi de pek çocuksu bir karakter. Tam olarak saf ya da salak denemez aslında, dürüst ve iyi niyetli diyeceğim ama "dünyanın en şirin kanatsız meleği olmayım" tarzındaki zorlama ötesi gıcık karakterlerden de sayılmaz. Aslında biraz Risa'ya benziyor. Sevmemek elde değil.
Normalde kısa hikayeleri sevdiğimi söylemiştim. Çünkü ne kadar uzatırlarsa o kadar fantastik saçmalıklar çıkarıyorlar. Nanaco Robin'in uzun bir manga olduğu söylenmese de burada da hemen bitmesin diye araya konulmuş bir takım saçma klişeler var ne yazık ki. Mesela sırayla tüm karakterleri kıskandırmak için çıkan "eski aşk" klişesi. Shoujo manga yazıyorsun diye istisnasız kullanmak zorunda mısın bu unsuru? Yine de ajitasyon yapmadığı, okuyucu hep güldürdüğü için çok sinir bozucu bir hale gelmiyor.

Bunların dışında 3 cildin birkaç saatte bitivermesini sağlayan komedi unsuru var tabii. Konatsu'nun huysuzlukları hakikaten eğlenceli. Üstelik duygusal sömürülü vıcık vıcık romantizm yerine güzel bir arkadaşlık izlememiz de güzel. SPOILER/// Niye birine duygularını açmak bu kadar kural gibi gösterilmiş burada anlamadım. Asyalılar gerçekten birine açılmadan ilişkiye başlamamaya dair yemin etmişler galiba. Ailenin bilmem kaç milyon borcu varken sırf ilan-ı aşk için Hawaii'ye gitmek nedir yani? Hayır otur kahve falan iç bari, bir soluklan, o kadar yoldan gelmişsin. "Telefonum yok ben de uçakla geldim. I like you. Bunu diycektim de, hadi ben sizi tutmiyim bayz." He gülüm sokaktan geçen kız da aynı senin yaptığını yapardı, çok normal şeyler bunlar.///SPOILER END.
Fazlaca ergensel saçmalıklar içermeyen, fakat eninde sonunda genç kızlara yönelik tipik bir shoujo manga olmayı da başarabilen, eğlencelik bir manga. Çok daha uzun, çok daha aptal ve çok daha popüler versiyonları hiç de az değil. Nanaco Robin'i boş bir zamanda okursanız birkaç saatten fazlasını boşa harcamamış olacağınızdan, canı evde oturmaktan sıkılıp da okumak için eğlenceli ve yüzeysel bir shoujo manga arayanlara kesinlikle öneririm!

Puanlamadan olmaz!
Konsept: 6
Hikaye: 4
Anlatım: 6
Karakterler: 6
Çizimler: 7

Genel: 6,12

Yorumlar

  1. Aya'nın espri anlayışını çok seviyorum ama hiçbir işi Ouzimi-kouzimiyi geçemeyecek sanırım.Maiti-sensei unutamam.Lovely Complex'in filmi de ayrı komikti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hmm filmini izlemedim, komikse bir bakmak lazım o zaman.
      Evet ne yazık ki LC'den sonra çok yavan kalıyor Nanaco Robin. Diğer mangaları da onu geçemeyecek anlaşılan dediğin gibi. Yine de benzer espri anlaşından kırıntılar var.

      Sil
  2. shouju dedin mi ahh manga anime atlarım <3 her türlü sanırım :) klişe bir şeye benziyor dediğin gibi ama cıvık cıvık değilse ve kızımızla oğlumuz sürekli vıkvıklaşıyorsa aynı lovely complex teki gibi eh okuamadan geçmeyiz değil mi ? tamda manga ya mı başlasam zaten derslerde başlıcak eğlence olur işte diyordum teşekkür ederim :)
    ah bu arada bloğunu ilk ziyaretim bir merhaba demek lazım değil mi ? yazı çok güzel ve bilgilendiriciydi benim için ellerine sağlık ^.^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah, merhaba hoş geldin;) Ben shoujo dışında manga okumuyorum diyeyim ahaha. Animede de tam tersi, romantizmden çok sıkılırım.

      Keşke blogu daha önce açsaydım da her okuduğumun yazısını yazsaydım. Artık hep aynıları çıkıyor karşıma, eskilerini de unutuyorum... Bu mangayı da 2. kez okuyup yorumladım yani öyle düşün. Ama olsun bir shoujo manga okuyucusu daha kazandıysam ne mutlu bana^.^

      Sil
    2. kesinlikle kazandın *.* yazmasan da en azından bir özet geçsen şahsen benden mutlusu olmaz *.*
      ben genelde animeciyim çünkü bu ikinci mangam olucak inş :) böle birileri tavsiye edince okuyorum çünkü :) kendim güzel bulamıyorum bu konuda yeteneğim yerlerde :)

      ah bu arada hb :) :)

      Sil
    3. Bak bir aralar güzel kore manhwaları ve mangalardan 3-5 tane seçip kısaca bahsettiğim bir post vardı. Manga etiketindedir herhalde. İstersen bir incele. Dişine göre bir şey bulursun belki? Biraz tercih meselesi tabii manga mı anime mi konusu. Mangaya bir kere başlayınca durduramıyoruz efendim:P Yani en azından bende öyle olmuştu. Bir de her zaman popüler olan iyidir diye bir şey yok. Çok sevilen mangalardan bir Skip Beat'i beğeniyorum ben mesela (kesinlikle tavsiye ederim ama çook uzun, sabrın yoksa yaklaşma). Diğerleri okunsun diye hep aynı klişeleri kullanmaktan bıkmayan sıkıcı hikayeler (çok genelledim tabii).O yüzden az bilinenlerin arasında ne cevherler var=D

      Ben de en çok manga tanıtımlarını seviyorum! Madem okuyanlar var, daha sık bahsedeceğim o zaman =.=

      Sil

Yorum Gönder