Lonely Boy

Geçen gün Topshop'ta bu şarkıyı duyduğumda bunun o benim-adını-sanını-bilmediğim-ama-herkesin-pek-dilinde-dolanan-şarkılar'dan biri olduğunu ve tabii ki yine bir şeyleri kaçırdığımı anladım. Aslında kaçırmak denemez, gayet akılda kalıcı melodisi dışında bir olayı yok zira.

"Nereden biliyorum, nereden duydum ben bu şarkıyı" diye sorarak dolaştım bütün mağazayı (bir çalışana sorsaydın ya salak). Akşam internette bakmak için ezberlediğim sözleri de sıradaki şarkıya geçildiği anda unuttum zaten. Ama Topshop'ta çalınan şarkıları bulabileceğim bir yer biliyordum. Radyo Eksen dinleyicisinin potansiyel hipster kıyafetleri ile ne kadar güzel örtüşüyor. Çok değil, öğlen açtığım radyoda akşama doğru bu şarkı çalmaya başladı. Böylece isimlerini de öğrenmiş oldum grubun. The Black Keys.

Şimdi bu gereksiz şeyleri "bu da böyle bir anımdı" diyerek, okuyan kişinin kıymetli 2 dakikasını nasıl boşa harcadığını göstermek amacıyla anlatmadım tabii ki. Benim sorum, bu arkadaşların olayı nedir? Milyonlarca akılda kalıcı şarkı dururken niye özellikle bu şarkı? Hangi araba reklamında yayınlandı? Ben bu şarkıyı daha önce duymadığım halde Topshop'ta niye bu kadar tanıdık geldi? Bilinçaltıma kim soktu bu arkadaşları? Devletin gizli bir komplosuna mı kurban oldum?

Ha bir de işsiz olduğum çok belli oluyor mu?

Yorumlar

  1. ilk kez dinledim az önce.bana da bir yerden tanıdık geldi valla. bu da aklıma geçen gün annemin söylediği bi şeyi getirdi.
    artık insanlar en popüler şarkıların en sevilen kısımlarını(seslerini, ritimlerini, ayırıcı özelliğini) kullanarak yeni formüller yaratıyorlarmış. böylece hem bilinçaltımıza tanıdık geliyor, hem de popüler olması garanti oluyormuş.
    bu açıdan bakarsak;
    dünya nerelere gidiyor pe heyy!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ooo vay anasını neler dönüyor da haberimiz yok. Bu bilinçaltından bir silah yapmadıkları kaldı zaten. Yani yapmışlar belli ki ama hiç çaktırmıyorlar helal olsun.

      Sil
  2. "şu sıralar first sakız reklamlarındaki zatları coşturan şarkıdır." http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=28283418 denmiş canım xD Sen diyince bana da tanıdık geldi. Hatta araba reklam müziğidir olsa olsa derken senin de aynı şeyi demene güldüm ahah xD

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahahaha değil mi=D Ben ciddi anlamda araba reklamından şüphelenmiştim ki sakız çıktı bak. Bir de kola ve snickers tarzı enerji verici abur cubur reklamı olabilirdi. Hani kanı kaynayan gençlik falan.

      Sil

Yorum Gönder