Tekrar Tekrar Dinlemece #2

"Iyy folk metal dinlemem ben ya". Bu sözler bana ait. Seveni bozulmasın ama hangi müzik olursa olsun işin içine etnik metnik karışınca ben kulaklarımı tıkıyorum. Ama asla asla dememek gerektiğini bir kez daha anladık. Liki Bessmertnykh Bogov isimli şarkıya Youtube'da denk gelmiş bulundum ve o andan beri başka ne dinlesem dinleyeyim beni tatmin etmiyor, hemen buna dönüyorum. Last.fm istatistiklerimi yerinden oynatacak gibi görünüyor.

Bir kere klibin garip bir etkileyiciliği var. Neden bilmiyorum, çok klasik temalar aslında. Kuzey insanlarının elindeki malzemeleri boşa harcamayıp görsel olarak kullanmasının bir sonucu olarak bol bol kar ve ağaç izliyoruz işte. Ama kadının yüz ifadesinden midir, duru ve yalın manzaranın mistikliği midir, bilmiyorum; kolumdaki dikenler tüy tüy oldu. Bir de siyah makyajdan gözü görünmeyen, dar deriler içinde, Beyonce'den hallice seks objesi olmayı başarmış "sert kadın" yok. Kaslı bir tomboy da yok, death growl yaptığında bile.

Arkona, sözlerden de anlaşılacağı gibi Rusya'dan çıkmış Slav bir grup. Gerçi ben sadece İngilizce olmadığını anlamıştım. Zaten normalde İngilizcesini bile pek anlamadığım böğürtüler bir de Rusça olunca Holuşolihuylooooohoşutoliloy dışında bir şey duyamıyorum ben. Yine de metal türünde kulağa estetik gelecek bir dilmiş, bir Fransızca ile karşılaştırınca mesela. Güzel bir keşif yaptığım için mutlu olmuştum bir süreliğine fakat albümdeki diğer şarkılar fazlaca hoppidi hoppidi hadi gel köyümüze geri dönelim tarzında olduğu için (benden profesyonel bir müzik yorumu beklemek saçma olurdu) pek benlik değil. Ama hazır havalar yavaştan yavaştan soğumaya başladı, kış şarkılarıma geri dönmek zorundaydım, yani depresif ve ciddi olanlara. Hoş, onları dinledikçe mutlu oluyorum ben. Yazın mutsuzum çünkü, sıcağa dayanamıyorum. Karda titremeyi tercih ederim.

O değil de bu kadın karın içinde dolaşıp eldivensiz kartopu oynadı ama bir kere bile yüzü, burnu kızarmadı soğuktan. Üstü de ince, sanki 20 derece santigratlık havadaymış gibi dolaşıyor. Biz hala Aralık ayında sıcaklık 14 dereceye düştü diye hasta olup patiksiz yatmamaya devam edelim.

Yorumlar

  1. Klip çok güzel. Şarkı da güzel, ama dil olarak çok yadırgadım. Sanki sürekli aynı şeyi tekrar ediyor >_< Onun dışında kadın çok korkunç. Her an ekrandan atlayıp beni boğazlayacakmış gibi ve şu anda donuyorum!!!!!!! Hayır yaz gelsin :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır yaz gelmesin!! En azından kışın kat kat giyinerek ısınabiliriz ama yazın derimizi mi soyacağız yahu? Ben dayanamıyorum. Bencillik tabii eheh:D

      Kadını ben çok sevimli buldum:P Mistik bir havası var. Kar soğuk moğuk ya ondan biraz şey gelmiştir...

      Sil

Yorum Gönder