Güzel Cosplayler Part 2: Skip Beat

cosplayer websitesi
Cosplayleri fazla yapılmayan, yapılsa da genelde fazla amatörce olan bir fandom Skip Beat. Her zaman 2-0 önde başlayan anime türü içine girmediği için olsa gerek. Hele hele bakır saçlarıyla, hassas gözlere zarar verebilecek derecede neon pembe Love Me kostümünü çekmiş bir Kyoko bulmak imkansız. Bak Ren'den bahsetmiyorum bile. Çok tipik ve özellliksiz bir görünüme sahip olduğu için de olabilir. Abartıyı ve teatral  havayı seven cosplayerlar için çok da ilgi çekici değil. Olursa da çoğunlukla kız olduğu fazlaca belli olan beybi feys bir tip (öeeh, kesinlikle Ren ile alakası yok) -bonus olarak da dışarı fırlamadan edememiş memeler- ya da tipi kaymış sivilceli ergen oğlanlarımız oluyor SB cosplayi yapmaya cesaret edenler. Ama hiç mi doğru düzgün bir şey yok? Olmaz olur mu? Önce şu posta ufak birkaç poz koyarak başladım mesela.

cosplayer websitesi
Bu cosplayerlarda çoğunlukla olmazsa olmaz bir nitelik olan çekik gözlülük yok anladığım kadarıyla. Makyajdan görünmüyor ne var ne yok gerçi o gözde. Kyoko'nun Prisoner PV'sindeki performansına çok yakın buldum ama, o surat ifadesini ve bakışları.

Burada ise farklı cosplayerlar ile yine aynı arc denenmiş. Ortam üzerinde gerçekten uğraşılmışa benziyor. En güzeli ise sağda Mimori'yi görüyor olmamız. Kyoko'lu versiyonu da vardı da o bu kadar başarılı değildi. Sadece eğlencesine SB başkarakterleri kılığına girip duck face yaparak fotoğraf çekme eyleminden daha ötede bir iş çıkarmışlar, hikaye anlatmaya çalışmışlar. O değil de biri de Beagle'ı yapsın yahu! Amatör olanına da razıyım, biri bir adım atsın, bir başlangıç olsun yeter ki! Hikayede ortaya çıkalı 7-8 sene olmuştur tahmin ediyorum. Herkes Sho'nun iblis oyunculuğunu canlandırmaya bu kadar hevesliyken tek başına da egzantrik bir karakter olarak Beagle cosplay'i fazlaca ellerinin tersiyle itilmiş? Kyoko Beagle diye diye beni de alıştırdı tabii, Reino o Reino.

 Hee bu arada stüdyo mu kiralandı, yoksa mekanla birlikte grup elemanları da mı photoshop diye merak etmeden edemiyorum. Neyse ki bu cosplayerların kaynağını belirtebiliyorum. Bahtı, bilgisayarda bekleye bekleye çürürken görsellerin nereden alındığı bilgisi de hem makinenin hem de benim kafamdan çıkmış o diğer kaynaksızlar gibi olmadı çok şükür.

Gördüğüm en güzel Setsuka Heel pozları ile de kapanışı yapayım. Şu saç rengini bir elde edemedik gitti.

Yorumlar

  1. Skip Beat'i izlediktn sonra bu yaziyi tekrar okumaya karar verdim cunku karakterleri bilmiyorum ama cosplaylere de bakmayi cok seviyorum :D bu arada uzun soluklu anime ilk defa izledigim icin bazi terimleri bilmiyorum sen kapmisin gibime geldi sana sorsam olar mi ? :D yani su arc meselesi nedir? :D Benim aklima aslolan bolumler mi oluyor? Doldurma bolumlerin disinda kalanlar hani ay ben anlatamiyorum sen anlat :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Skip Beat'in mangasını baz aldım yalnız Cosplaylerde. Manga 197 bölüm + devam ediyorken animesi oldukça kısa, yarısı hatta çeyreğini bile kapsamıyor. Ama mangası yeni başlayanlar için biraz okuması zor olabiliyor, çok fazla dialog ve ayrıntı var çünkü. Bu yüzden beğenirsen animenin kaldığı yerden başlayabilirsin mangaya? Bak şurada da yazısını yazmışım: http://stardustandstardust.blogspot.com/2012/02/skip-beat-manga-anime-ve-drama.html

      Arc teriminin Türkçesini çok düşündüm, aradım taradım ama bulamadım:D O yüzden blogda da mecburen İngilizce yazıyorum. Kendi içinde ayrı konusu olan maceralar anlamına geliyor. Özellikle uzun soluklu shounen manga/animelerde karşımıza çıkar daha çok. Skip Beat'ten gidersem -arc olayının en bariz örnekleri bulunuyor çünkü- oyuncu olan ana karakterimizin canlandırdığı her bir rol ve bu rollere bürünmesi, bunlarda karşılaştığı zorlukların vs işlenmesi, sadece bunlara odaklandığı bölümler anlamına geliyor. Romantizm manga/animelerinde bu kadar bariz değildir mesela, ama çiftimizin ayrılması, ex'lerin devreye girmesi gibi klişe unsurlar da arc oluyor en basitinden. Bleach'te bu arc olayı çok daha uzun sürer 30 bölüm gibi ve geçişler daha keskindir, araya filler koyarlar.

      Valla anlatamadım sanki:D

      Sil
    2. Skip Beat'i izlemeyi istiyordum listeme eklemistim fakat mangasinin boyle devam ettiginden haberim yoktu bak. Animenin kaldigi yerden degil en bastan baslarim cunku animelerde gozden kacirdigimiz seyleri mangalarda yakalayabiliyoruz.
      Aynen bende cok arastirdim ama bende bulamadim artik ne oldugunu bilmedende kullanmak istemiyorum :D Ama sayende anladim gercekten anladim kafami karistiran bos noktalar vardi simdi okuyunca doldu cok tesekkur ediyorum inan rahatladim :D Iste ilk uzun soluklu animem/mangam Bleach olunca bu konuda daha oncede dogal olarak gozume carpmadi :D Neyse uzatmadan tesekkur ediyorum benim icinde ayrintiyla yazmisin sagol emegine saglik :)

      Sil
    3. Ne demek^^ Bleach ile SB çok farklılar yalnız. Yine de seversin gibi geldi. Vampire Knight'tan çok daha kaliteli içerik olarak mesela. Yalnız okuması zor ve yavaş ilerleyen bir manga, yukarıda da dediğim gibi. Anime hikaye olarak kopyası zaten. İlk başta okumakta zorlananlar izleyebilir yani -ben öyle yapmıştım. Sonra başa dönüp okumadığım kısımları tamamlamıştım, sonra tekrar tekrar okumalar falan:) Uzun diye çoğu kişi okumuyor ama bu içine girince bağımlılık yapanlardan bence SB. Fan reklamı da yaparım böyle!

      Sil

Yorum Gönder