Skip Beat Bölüm 197


En son 194. bölümü yorumlamışım şurada. Tabii bu, yayınlanmasına yakın Mangafox'taki Skip Beat spoiler başlığını durmadan yenilemiyorum anlamına gelmiyor. Hala çıktığı gibi okuyorum manyakça heyecanlar içinde. Bölüm 197'nin ise Heel Siblings arc'ının son bölümü olduğunu tahmin etmiştim ancak Nakamura-sensei bizi yıllarca boşuna bekletmemiş; fan-service ve romantizm yağdırıyor kadın ve kaç bölüm oldu? Dört?  Kalbimiz dayanmayacak bu gidişle.

Bundan sonra çok bariz ve ayrıntılı spoilerlar var. Hani bölüm 197 diye başlık attığım halde gelip okuyan, sonra da "aman ne çok spoiler vermişsin" diyecek olan çıkar diye uyarımı yapayım da ben.


Ren'in iç hesaplaşmaları ve kişilik bozuklukları bölüm 196 sonu ve 197'de gördüğümüz gibi bitti çok şükür. Tabii ki hala içinde yaraları var ama en azından kontrol altında, hayatına devam ediyor, Kyoko sağolsun çözdü. Her şeyi çözer kızımız pek yetenekli. Ama kelin merhemi olsa önce kendine sürermiş. Kendi problemlerini çözmek ne kelime, her geçen bölümde daha beter hale getiriyor. Sho'ya Ren'in nezaketini sömürdüğünü itiraf etmeler, eğer Japonya'nın 1 numaralı aktristi olmazsa eve dönüp Sho'nun ailesinin ryokan'ında hizmet edeceğine söz vermeler falan... Tabii ki aşık olmaktan korktuğundan, bunu itiraf etmek yerine reddedişin alasını yaparak kendisini koruyor. Biraz da kendime benzetiyorum Kyoko'yu aslında. Aşk ya da sevgi denen kavrama inanmayan, o duygunun sadece masallarda mutluluk getirdiğini düşünen, kırık kalbi yüzünden attığı adımlara fazlaca dikkat eden bir arkadaşımız o da. Gerçi onun tecrübeleri benimkilerden çok daha nahoş. Çözülecek elbette, ama daha çok erken. Şu aralar arkasında bir uçurum, önünde duygularını itiraf etsin diye bunu sıkıştıran bir gangster tayfası var. Hepsi kafasında elbette. Bu arc her ne kadar Ren'i tedavi etmek amaçlı yazılmış olsa da sonunda Kyoko ile ilgili de bir gelişme göreceğiz diye düşünüyorum. Gerçi Kyoko'nun gizli kutusunun kilitlerinin açıldığını farketmesi de çok çok büyük bir adımdı ve yine bu arc'ta gerçekleşti. Ama bu sefer bu kadar büyük bir adım atacağından umutlu değilim. Nedense gangsterlere teslim olmaktansa o uçurumdan düşecekmiş gibi geliyor. Sonra da başka bir arc başlayacak ve bu sefer de başkahramanımızın sorunlarına odaklanacağız -nihayet. Kızımıza yeni bir dizi/film teklifi gelecek ve bu sefer romantik bir sahne oynaması gerekirken çok zorlanacak. Sonra da içindeki o düşmüş Kyoko'yu arayıp hayata döndürmeye çalışmasını izleyeceğiz. Pek muhtemel Ren'in yardımları ile. Tabii bunlar benim tahminlerim ve umuyorum ki hiçbiri doğru çıkmaz. Yoksa bir başka arc'ın bitişi yine 3-4 sene sürecek ve Nakamura-sensei her şeyi toparlayayım derken yuvarlak hesap bir 10 sene daha Ren'le bu ikisinin ibişliklerini okuyacağız. Aman diyeyim.
Psikolojik çözümlemeli, ciddiyet gerektiren profesyonel blogger tavrımı bırakıp fangirl moduna geçiyorum an itibariyle. 194. bölümü okuyunca Kuon'un tramvasının Setsu yöntemleriyle çözülmesini geçirmişim gönlümden ama çok umutlanmamışım. Ters köşeye yatırıldık, Setsu yöntemlerini aştı bayağı. Kyoko'nun bilinç altında bu minik (!) flörtleşmelerden hoşlanmasını ummuşum. Check. Kız bilinçaltından değil üstünden sergiledi bütün 'oyunculuk' adı altındaki davranışları. Hatta Ren banyodayken içeri dalıvermeyi alışkanlık haline getirdi. 30 sayfalık bölüm başına 20 sayfa çıplak Ren görüyoruz. Hepsinde de yavaş yavaş daha da fazla uzuv açığa çıkıyor. Önce kazağın fermuarı açılıp six packler sunuldu önümüze. An itibariyle tek sansür Ren kardeşimizin cinsel organında bulunuyor. Erotik emmeli gömmeli sahnelerden (sandığın gibi değil, açıklayabilirim) bahsetmiyorum bile bak. Öeeh josei oldu bu manga yemin ederim. ŞİKAYET EDEN YOK.
Kyoko yine fantezi dünyasına girebilmeyi başarabiliyor şu kriz anlarında da elbette. Pasaport çıkaracakmış. Türkiye'ye gelsin.
Yalnız Lory Başkanımızın ne yapacağını çok merak ediyorum. Kıllandım biraz, her şeyi berbat etmesin? Gerçi abimiz çok ballı, her şeyi çok iyi öngörebildiğinden tüm işleri yolunda gidiyor hep. Ren'in boynundaki hickey ile alakalı bir şeyler mi olacak ki?
O kadar erotizmden sonra şu el ele tutuşma sahnesi ne ısıttı içimizi yahu... Kyoko'nun da öyle oldu elbette ama bence uçurumun fazlaca sonuna yaklaştı artık. Bu aralar her şey güzel gidiyor ama ben korkmadan edemiyorum. Kyoko'dan pek hayırlı olmayan bir şey çıkacak şu arc sonlanmadan.

Skip Beat haftasını bu post ile de sonlandırmış bulunuyorum. Arc resmi olarak bitince tekrar bir şeyler karalayacağım sanırım. Umuyorum yazar 199. bölümde bana bir doğumgünü hediyesi yapar. Her ne kadar teyzemizin asıl 200. bölüme özel bir şeyler sakladığını tahmin etsem de... NAKAMURA-SENSEI DOĞUM GÜNÜ HEDİYESİ İSTİYORUUAUM DUY BENİ!!bir!bir!!

Cıvık müdürüm afedersin.

Yorumlar

  1. Kyoko'nun şu utanması kızarması çok hoşuma gidiyor :) Bu bölümde Ren Sho kıskançlığını çıkaracakken Kyoko yağ gibi eriterek yumuşattı vallahi :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet diğer mangaların ana karakterlerine kıyasla daha yerinde utanıp kızarıyor hep Kyouko. O yüzden daha kıymetli tabii, bizi daha çok mutlu ediyor^^

      Sil

Yorum Gönder