Skip Beat Bölüm 198

Bakışlara bak pislik. Nakamura-sensei bu Ren'in çizimlerini hepten cilloplaştırdı.
Yakışıklı kardeşimiz Ren ile dikkatinizi çektikten sonra şikayet etmeye başlıyorum. Bölüm hakkında değil. Senin hakkında. Evet, senin. 'Skip Beat'e bilimum kelimeler ekleyerek google'da aratan ve bu sayede bloga gelen, şu anda bu yazıyı okuyan kişi. Bloggerdan takip edenleri yok sayıyorum kusura bakmayın. Ama çok doldum. İstatikler yalan söylemez gülüm, mangayı okuyan Türk Skip Beat hayranı çok var (ben az sanıyordum), 198. bölümlere kadar gelen de var (ben az sanıyordum). Varsın işte ulan! Beni niye monolog yaptırmaya bırakıyorsun peki? Senin fanlığın buraya kadar mı? Neden "kyyaa Ren ile Kyoko öpüşsünler" falan tarzı saçmasapan yorumlar bırakmıyorsun mesela? Gerçi "yaea bu manga da hiç ilerlemiyooğ bıktım" yorumlarını ne kadar hoş karşılarım bilemedim. Ben de bir anlamda katılıyorum elbette ama laf söyletmem Skip Beatime.

Bu bölümde de ciddi anlamda bir gelişme göremedik. Ben artık o uçurum olayı bir sonuca bağlanır sanıyordum ama biraz 'oyalanma bölümü' olmuş bu, maksat cliffhangerda bırakacak bir başka bölüm olsun falan.
Salak fangirl yorumlarını bir yana bırakırsak, bu bölümde oyalanmaca yapılıp uçurum mevzusuna bir cevap alamamızın güzel bir açıklaması var. Yani ben öyle olmasını umuyorum tüm kalbimle (tamamen sallıyorum burada, anlaşılacağı üzre). Şu adını hatırlayacak kadar dikkat etmediğim kısa saçlı dişi karakter ileride Ren'e, yani Cain'e sarkıntılık ederse belki Kyoko (sözde Setsu olarak) kıskançlıklarda bulununabilir. Bak normalde o shoujo klişesinden nefret ederim; esas kızımızın da esas oğlanımızın da rakipleri çıkar ve bu tipleri kıskanarak X'i ne kadar sevdiklerini farkederler. Evet, bu formülün sıra sıra uygulandığı mangalardan hiç hazetmiyorum. Skip Beat'te ise böyle bir şey GEREKİYOR. Hep Kyoko'nun Ren ile ilişkisinde ilerleme kaydetmesi için bir başka kadının işin içine girmesi gerektiğini düşündüm açıkçası. Bu ciddi anlamda gerçekleşmeyecek bence -şimdilik. Çünkü bu kız biraz gelip geçici gibi görünüyor, sanırım çok küçük bir rolü olacak hikayede. Tamamen yanlış çıkabilir tabii bu tahmin. Fakat Kyoko'yu uçurumdan düşmeten alıkoyacak belki? Bu da çok büyük bir gelişmedir. Hemen ertesi bölümde evlenmeyecekler elbette, ama manga için küçük, Kyoko için büyük bir adım olacaktır.

Ha eğer o uçurumdan düşerse, sıçtığımızın resmidir. İşte asıl o zaman "ohooo bu hikaye ilerlemiyo yaeaa" şikayetlerini kabul edeceğim sanırım. Ama yine de belli olmaz, bu da başka bir hayra vesile olur. Ren'in iç hesaplaşması biteli uzun zaman oldu -teknik olarak arc bitmeli ya da yenisi için ipuçları çoktan başlamış olmalıydı. Heel kardeşler arc'ının daha bu kadar uzamasının nedeni bence Kyoko'nun da bir gelişme gösterecek olması. UMARIM!
Ren'in boynundaki izi setteki herkesler gördüğüne ya da konuştuğuna göre bunun altından bir şey çıkacak mutlaka. Tabii ki Inception yapıp filmin içinde film olayını açıklarlar, BJ'i oynayan Cain denen aktörün aslında Ren olduğunu ortaya çıkarırlarsa bu ufak çaplı bir skandala da yol açabilir. Kyoko'nun ismi açıklanır mı bilmiyorum (ki sanırım açıklanacak bu kadar endişelendiğine göre) ama kesinlikle o ikisinin bir ilişkisi olduğunu düşünür insanlar. Dedikodular falan, zor bir durum. Fangirl gözüyle bakmaktan hiç bu bakımdan düşünememiştik değil mi? Daha yakın gelecek zamana dönersek, Lory bu konuda bir şeyler yapabilir. Hatta Lory bir şeyler kesin yapacak ama ne? Öyle bir telefonla "nabıonuz lan" diye sormaktansa bizzat maydonoz olacak. AMA NE YAPACAK? Hiçbir fikrim yok.
Bu arada ben şimdiden çook ilerisinin hayallerini kurmaya başladım. Yönetmen kesinlikle Kyoko'nun yeteneğini farketti ve bence ileride onun için güzel iş olanakları sağlayacak. Umuyorum bu sefer romantizm içeren dizi/film teklifleri gelir ve böylece Ren'in bir zamanlar yaşadığı zorlukları bu sefer Kyoko yaşar. Bir aktrist olarak yükselmesinin tek yolu bu. Yoksa belli bir yere takılı kalır, yeteneklerini tümüyle kullanamaz, hep bir yanı eksik kalır. Şanslıysak Ren'le başrol oynar ama o kadar abartmayayım tamam. 

"Ay hala yerinde sayıyor SB" diyenler için, bu uzun soluklu ve gerçekçi bir manga. Bazı şeylerin sindirerek olması gerekiyor. Bak kendimden örnek vereyim, insanlara güvenmekten vazgeçtim ve 5 yıldan fazladır sevgilim yok. Kyoko'nun travmasının hemen iyileşmemesi çok normal bir şey bence. Hepsi aşama aşama olcak. Kızımızın hiçbir neden yokken bir aydınlanma falan yaşaması saçma olurdu. Ya da Ren'in iki gülüşüne kapılması. Hatta bu arc sonunda Kyoko uçurumdan atlamazsa benim beklediğimden daha hızlı bir gelişme kaydetmiş olacak. Farklı bir arc (giriş-gelişme-sonuç bölümleriyle birlikte, oy oyy) gerekmeyecek Kyoko'nun hisleri için yahu, daha ne olsun!

O değil de cliffhangerlar çok kötü.

Diğer Skip Beat postlarıyla ilgileniyorsanız, buraya bakın.

Yorumlar

  1. Ama ben benim gibi Otaku'ları çok severim ki :) Bende bakacağım bu mangaya :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ^^ bak bak! shoujo okumaktan ne kadar hoşlanırsın bilmiyorum ama?

      Sil
  2. Evet, senin. 'Skip Beat'e bilimum kelimeler ekleyerek google'da aratan ve bu sayede bloga gelen, şu anda bu yazıyı okuyan kişi. Bloggerdan takip edenleri yok sayıyorum kusura bakmayın. Ama çok doldum. İstatikler yalan söylemez gülüm, mangayı okuyan Türk Skip Beat hayranı çok var (ben az sanıyordum), 198. bölümlere kadar gelen de var (ben az sanıyordum). Varsın işte ulan! Beni niye monolog yaptırmaya bırakıyorsun peki? Senin fanlığın buraya kadar mı?
    Kaç kişi vardır bilmiyorum ama şu yazıları okuyunca benden mi bahsediyor acaba diye kaldığım doğrudur yani ben skip beat bilimum kelimeler ekleyip blogunu buldum doğru hatta ingilizcem olmadığı için olan bir olaydı manganın çizimlere bakıyorum sadece ama canıma tak etmişti yorum lazımdı bu bloguda buldumda sevinçten bağırdım hatta ve 2-3 aydır sırf skip beat hakkında yorum var mı diye bakıyorum ama böyle bir yazı görünce dayanamadım yani yazıverdim bir fan olarak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahaha çok iyi yaptın:D Ben de o kadar aratıp gelen varken hiçbirinden ses çıkmıyor burada kendi kendime konuşuyorum diyordum. Bölüm yorumları yapmayı ben de çok seviyorum. Yabancı forumlarda arada sırada muhabbete katılsam da o kadar süper değil ingilizcem. Keşke hep beraber konuşsak, onu bunu çekiştirsek falan:)

      Sil
    2. İyi olur bu dediğin bende artık senin yorumlarını okuduktan sonra yorum yaparım skip beatde çekiştirecek birileri var mı ki ? ben karakterlerinin hepsini çok seviyorum hataları gözüme batmıyor kyoko biraz yavaş doğru ama kırılan umutları toplamakta kolay değil saflıga vuruyor gibi geliyor bana

      Sil
    3. Valla ben Sho'yu çekiştiririm:D Şu 10 bölümdür falan Sho yok ya bir huzur bulduk. Gerçi her ortaya çıktığında önce her şeyi berbat edip sonra süper gelişmelere neden oluyor kendi isteğinin dışında da olsa. Muhtemelen Kyoko'nun Setsu rolünde olmadığı bir günde yakalayıp yine bir işler çevirecek gibi görünüyor hadi bakalım. Umarım daha 10 bölüm böyle huzurlu kalırız.

      Kyoko'nun şu anda yaşadığı zorluklar normal bence, aynı şeyi sana yapsalar sen de herkesten bir art niyet bekleyip kendini soyutlardın. Bir de kız mükemmeliyetçi, hata yapmamak için bir daha kimseyi sevmemesi lazım kendince işte. Sonra da saflığa vuruyor aynen:) Umarım o uçurumdan atlamaz yoksa hikaye hepten uzayacak. Hemen gidip Ren'e asılmasına gerek yok, sadece kendiyle barışması lazım.

      Sil
    4. Hepsini çok seviyorum dedim ama ben Sho'yu tamamen unutmuşum benim için gereksiz olduğundan (benim için birde ingilizce son sayı ve türkçesini okuduğum son sayılardan önce bayadır gözükmüyordu varlığı yokluğu bir benim için ),ben Kyoko ve Ren'e önem veriyorum olaylar adına öteki karakterlerdende sevdiklerim var veya süs niyetine olanlar da var tabi(reino da sevemedim yani) ,Shoya geri dönersek manga'da ara sıra ortaya çıkıyor saçma sapan şeyler yapıyor ha bu olaylar neye sebep oluyor Ren'in harekete geçmesine yoksa çok faydasız bir karakter.
      Kyoko'nun olayı ise bir sayıda hatırlamıyorum , bir daha bu duyguları yaşamamlıyım filan diyordu.Bende bir haftadır o uçurumu düşünüyorum atlayacak mı yoksa o iç dünyasında bir adım ileri mi adım atacak çok minik bir adım ileri belki ama mutlu olur muyum süper mutlu olurum :) nisan'a daha çok var ama

      Sil
    5. Tabii insanlık için küçük, Kyoko için çok büyük bir adım olacak o :D Açıkçası onu ileri adım atmaya ikna edecek şey ne olur çok merak ediyorum -yaparsa tabii.

      Sho geçenlerde ortaya çıkıp Kyoko'yu yine oradan oraya savurdu. Hatta Ren'le ilişkisini sorgulayıp ona karşı bir şey hissetmemesi için söz verdirdi gibi bir şey. Nasıl manipüle ediyor yahu sinir oluyorum. Gerçi Türkçe çeviriler nereye kadar geldi biliyorum. Şimdiye kadar Sho ne zaman çıkıp bir şeyleri berbat etse sonradan Kyoko ile Ren yakınlaşıyor bir şekilde, örn. Sevgililer Günü:) Kıskanç karakterleri sevmem ama Ren'in kıskançlıkları gerekli biraz bu mangada.

      Sil
    6. Sho başta Kyokoya yapmadını bırakmadı kızı alt üst etti sonradan bir duygu karmaşısına girdi Kyoko için ki sevgililer günü olayı berbat birşey di Shoyu orada boğasım geldi.Kyoko hakaret filan etti ama Sho ya yetmezdi kesinlikle o kadarı,Ren de bu olaydan sonra harekete geçti mangaya uzun süre hareket geldi derken buraya kadar geldi olaylar birbirini sara sara,Shonun sonradan gelip hiç bir şey olmamış gibi yada kızın duygularına karışmak gibi davranışlarda bulunması sinir bozucu olacak doğal olarak(sho sonradan niye maydonoz oluyorsun ki rahat bırak şu kızı(ama o olmasa Renle Kyoko yakınlaşmaz o da ayrı konu)) ,Bir de Shonun Kyokoyu reinodan kurtardı sayılar sırasında Sho kyokoya bir şeyler söyleyecekti Ren engel oldu iyi ki de oldu yani ,Kyokonun her şeyi zaten yavaştan Rende kıskanmasa yada bazı şeyleri engellemye çalışmasa , 6-7 sayıdır olan olaylar(her ne kadar rolün arkasına sığınma durumu olsada yani ben öyle anladım ) 500. bölüme doğru olur. Ren zaten kyokoyu tanıyor, yani elmas olayı gibi onun kabul etmeyeceğini biliyordu güzel hikaye uydurdu Kyokoda gerçekten saf yuttu mesela,Renin böyle davranması iyide kızımız bu olayları anlar mı bilemiyeceğim :)

      Sil
    7. Bence Ren'in orada Sho'nun sözünü kesip müdahele etmesi manganın en etkileyici anlarından biriydi. Bu ikisinin arasındaki bağı çaresizce koparmaya çalışmıştı. Ama şöyle düşünürsek, Ren ve Kyoko'nun küçükken tanışması Sho sayesinde, sonradan yetişkinliklerinde tekarar karşılaşmaları YİNE Sho'nun sayesinde. Yani Kyoko ile arasında kopmayan bir bağ olan kişi gerçekten de Sho mu yoksa Ren mi? Keşke Ren bir gün farketse bunu. Kızın travması iyileştikten sonra Sho sadece bir çocukluk arkadaşı olarak kalacak aslında, aralarındaki tek bağ beraber büyümeleri...

      Kıskanma konusunda haklısın, üstelik Ren Sho kadar posesif değil, öyle olsa ters teper zaten. Dediğin gibi çaktırmadan kıskanıyor Ren. Tabii bence en son Sho'nun aramasını kıskanıp telefonu fırlatarak "ondan nefret ettiğini söylüyorsun ama gerçekten ona karşı ne hissediyorsun" diye sorarken EPEY çaktırdı ama bizim Kyoko bunu kulak arkası eder muhtemelen:) Bence Kyoko Ren'in başka bir kadına aşık olmasından korkmalı ya da en azından böyle bir durum orataya çıkarsa içinde bir parçası üzülmeli. Umarım o günleri de görürüz!

      Sil
    8. Aralarında bağ olan kesinlikle Ren'le Kyoko ama sebep olan Sho

      Ben ingilizce olarak bilmediğimden Ren eğer Kyokoya öyle dediyse evet baya baya çaktırmış Kyoko olmasada en azından biz çaktık birgün belki Kyoko'da anlar olayı.Mangada benim görmek istediğim o kadar şey var ki olur mu bilmem ama hani ne yalan söyleyeyim Ren'in kıskandığı gibi Kyoko'nun da bir gün kıskanmasını ve Ren'in imalarını doğru anlamasını isterim.

      Sil
    9. Bu söz kime söylense şüphelenir açıkçası. Hadi Ren'in daha önceki imalarını anlamayabilir, ben olsam ben de yanlış mı anlıyorum belki aklında böyle bir düşünce yoktur derim mesela, çok belirsiz. Ama bu sefer sinirden baya bir kıskançlık gösterdi, anlamamak imkansız. Ama bizim Kyoko şüphelenmez, saf ayağına yatar:)

      Sil
    10. 199 japonca olarak yayınladı çizimlere çığlık çığlıga baktımda şok gelişmeler bekliyor bizi :D

      Sil
    11. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    12. Görmem mi ya kaç gündür onu bekliyorum zaten:D İngilizceye çevrilip neler dönüyormuş tam anladığımızda post yazarım konuşuruz!

      Sil
  3. Sanırım bahsettiğin kişilerden biri de benim. Sadece Skip Beat yazılarını değil diğer yazılarını da takip ediyorum. Oldukça da güzel yazıyorsun bence. Yorum bırakma alışkanlığım olmadığından daha önce hiç yazmadım. Muhtemelen son yazını okumasaydım yazmazdım da :) Bundan sonra yorum bırakmaya çalışırım. Ben seni okuyuncaya kadar son chapterda Kyoko'nun keşke görünmez olsak, özgürce uçsak vs. diyen iç sesini gelişme olarak algılamıştım. Ren ve kendisinden biz diye bahsetmesi kabullenme gibi gelmişti. Ama seni okuyunca kararsız kaldım.
    Bu arada kyyaa Ren ile Kyoko öpüşsünler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolasın ehehe:D Ya o iç sese ben de öyle yorum yapmıştım ama forumlarda birileri onun çeviri hatası olduğunu söylemiş, "biz" kelimesi yokmuş Japon versiyonunda. O yüzden yine bir sonraki bölüme kaldı gelişme olup olmayacağı anlaşılan. Ama bu sefer bir gelişme olsun artık şu uçurum konusunda :/ 200. bölüm yaklaşıyor belki ona özel bir şeyler hazırlıyordur Nakamura-sensei?

      Sil
    2. Çeviri hatasıysa durum değişir tabi. Ben de biz deyince sevinmiştim :) Bu haliyle de seviyorum aslında ama biraz daha hız kazansa daha iyi olacak tabi. Umarım dediğin gibi bi süpriz gelir Nakamura-sensei'den.Ben de senin gibi pek sevmem kendisini ama Shotaru bi süredir ortada yok. Onu da içerecek bi gelişme olabilir diye düşünüyorum.

      Sil
    3. Bence şu Tragic Marker çekimi süresince Sho ortaya çıkmayacak çünkü baya gizli malum. Bilenler de Sho'ya ispiyonlayacak kişiler değil. Ama çekimler bittiğinde ben de bekliyorum tekrar ortaya çıkmasını. Öyle bir yerde kaldı çünkü.

      Hız konusunda haklısın, tamam ilerlemiyor değil ama daha hızlı olabilirdi:) Mesela geçen 100. bölüme baktım 1. bölümle arada ne kadar fark var. Ama 100. bölümle 200. bölüm arasında pek de yok gibi. Bana da Heel Kardeşler bölümleri bitince bir time skip olur gibi geliyor ne bileyim yaza falan atlasak keşke.

      Sil
  4. 199 hakkındaki postunu sabırsızlıkla bekliyorum. İngilizceye çevrilmiş. Muhtemelen okumuşsundur. Yine de her ihtimale karşı spoiler vermeyeyim. Yorumlarını çok merak ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haber verdiğin için teşekkür ederim^^ Ben de çevirisini dün gece gördüm ama post yazamadım saat çok geçti. Bu akşam eve döndüğümde yazacağım. Eğer konuşmak istersen oraya beklerim;D Gerçi hevesimiz kaçtı hep bu ay, sabır taşı olup çatladık pff...

      Sil
    2. Bi çeviremediler ingilizceye. Hergün kontrol ediyodum ben zaten anca geldi. Öteki sayısına az kaldı diye avunabiliriz ama bence.Postunun altına gelicem zaten bekliyorum :)

      Sil
    3. Ahaha katılıyorum, 199. bölümle oyalanırken sonraki bölümü bekleme süresi kısalıyor en azından:)

      Sil
  5. Maalesef uçurumdan hüzünlü bir şekilde atladı. Bence de aşk hislerini kapatmaya çalışıyor Kyoko. Ancak ilerleyen bölümlerde Kyoko ve Başkan arasında geçen konuşmada sanırım Kyoko itiraf ediyor. Yeni bölümlerde ise anlaşılan yabancı forumlarda dile getirilen Ren = Kuon olduğu Kyoko tarafından öğrenilecek ve yeni gelişmeler olacak gibi. Sho ve Reino epeydir ortalıkta yok. Anlaşılan Ren ve Kyoko'nun arasını bozacak gelişmeler olacak bu ikilinin çıkması ile. Ama sonunda aşk kazanacak. Ren ve Kyoko aşkını sabırsızlıkla bekliyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aman Sho falan ortaya çıkmasa keşke bir süre. Aralarında zaten yeterince 'vukuat' var bir de bunlar yüzünden araları bozulmasın.

      Sil
    2. Ama maalesef tüm romantik dizi vslerde herşey iyiye giderken tam herşey rayına oturacakken bozulma olayı oluyor. O yüzden ben Nakamura'dan yamuk bekliyorum. Sho, Reino olmasa bile son bölümde otelde akşam yemeğinde buluşacaklardır. Ren'in manken arkadaşları mevzusu vardı sanırım. Oradan bir şeyler çıkacak gibi.

      Sil
    3. Ha manken mevzusu Jelly Woods'un uydurması da olabilir. Bakalım S2 grubu çevirisini yayınlasın anlaşılır. Ama öyle bir şey yok sanıyorum. Sho ve Reino Guam'da dahil olmazlar (umarım), flashback ile White Day'e dönülürse belki. Şimdilik tek sorun Ren'in Kuon kimliğinde iken yakalanması, bakalım nasıl çözülecek.

      Sil
  6. Skip Beat dlisiyim ve evet blogunuzu google da skip beat ı aratırken buldum :) Mangayı önce orjinal dilinde ( tabi resimlerine bakarak ) sonra ingilizce okuyan benim gibi kaç kişi var bilmiyorum. Ren e deli gibi hayranıyım. Manga bitecek diye korkudan ölüyorum :( Elbet bir gün bitecek ama ... Malesef ....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha çok var bitmesine (umarım). Bitecek diye üzülmek yerine manganın gidişatından keyif almaya bakalım;)

      Sil

Yorum Gönder