Yamato Nadeshiko Shichi Henge Bölüm 122 ve 123

Normalde Skip Beat kadar sıkı takip ettiğim bir manga yoktur. Okuma listemde çok fazla manganın olması ve hiçbirinin düzenli çevrilmediğini gördüğümde yaşadığım hayal kırıklığıyla alakalı olabilir. Ama Yamato Nadeshiko'nun, animesini de izlemenin sebep verdiği bir beyinde yer etme olayı var. Manga okumak isteyip yeni hikayeler keşfetmek istemediğim zamanlarda aklıma geliveriyor işte. Ha, hiç sevmiyormuşum gibi konuştum. Seviyorum keratayı, hatta burada uzun uzun yazmışım manga, anime ve draması hakkında falan. Ama birazcık bile mi gelişme olmaz gülüm ya? Bir Skip Beat de yavaştır ve uzundur. Ama belirli arc'lar vardır, karakter gelişimleri çok barizdir. Ama Yamato Nadeshiko'da olay örgüsü ayrıntılı ve sindire sindire gerçekleşmiyor, SB'nin aksine. ÇÜNKÜ OLAY ÖRGÜSÜ DİYE BİR ŞEY YOK! 123. bölüme gelmişiz, hala 5. bölümde gerçekleşse şaşırmayacağımız maceralar yaşıyoruz. Karakterlerin durumu feci.
Bölüm 122, o sitcom tarzı, hikaye örgüsüne hiçbir katkıda bulunmayan, sadece 1 bölümlük maceralardan biri. Burada bahsedecek olmamın nedeniyse, absürdün dibine vurmuş, gerçekten komik bir bölüm okumam. Ranmaru, womenizerlıktan abazanlığa terfi ediyor. Kızların telefon numaraları elinden alınınca etraftaki tek dişi olan Sunako'ya halleniyor. Kızımızı baştan çıkma teknikleri, Sunako'nun mantık yürütüşü, diğer bölümlere göre bile fantastiklik çıtasını çok yüksekte tuttu. Diyecek bir şeyim yok, KOMİKten başka.
123. bölümdeyse işler değişiyor. Azıcık, bir milimetrelik bir gelişme söz konusu. Bir aralar burnu kanamadan onunla konuşabilsin, aradaki nefreti biraz hafifletsin diye Kyohei'yi çirkinleştirme çabalarında bulunmuştu bizimkiler. O zamanlar ilk başta işe yarıyor gibi görünse de, Kyohei'nin 147 numara şişe dibi gözlükten yansıyan gözünden yine de burun kanama krizleri geçirmişti Sunakocuk. O zamandan itibaren birbiriyle yüz yüze takılamayacak bu ikisi demiştim, her ne kadar karakter olarak birbirlerine çok uyumlu olsalar da. Bu bölümde de Kyohei bir iskelet tulum giyiyor yanlışlıkla. Sunako'nun bundan kaçmadığını, hatta bu halini pek sevdiğini görünce üstünden çıkarmıyor falan. Ne yapsın ancak böyle huzur buluyor çocuk.

Bölüm hakkında şikayetlere geçersek, başlangıç paragrafında kaldığım yerden devam ediyorum. O karakterler, oy oy nasıl bir "ööeeh artık azıcık geliş" dedirtiyor yahu! Sunako hala bu parlak çocukları (özellikle Kyohei'yi) görünce burun kanamasından hayati tehlike atlatıyor. Teyzesinin istediği gibi bir Yamato Nadeshiko olmasını beklemiyorum, hatta istemiyorum da. Bence teyzesi Sunako'yu olduğu gibi kabullenecek er geç. Ama ne bileyim kızın travması tam gaz devam yahu. Gotik ergen tavırlarını sürdürmesin demiyorum, hobi olarak yine sürdürsün ama azıcık aklı başına gelsin yahu! Hele Kyohei, hala eskisi gibi bencil ve kendisinin rahatı bozulmadığı sürece hiçbir şey umrunda olmuyor! Tamam, azıcık gelişip Sunako'nun resmi kıçını kurtarıcısı oldu. Üstelik Sunako onu biraz daha kabullense bu iki odun insanın arasında romantikimsi awkward türünden (?!) bir ilişki bile yaşanabilir. Ama Sunako, Kyohei'nin onu kabullendiği gibi kendisinin de Kyohei'yi kabullenmesi için o burun kanamalarının durması gerekiyor ilk olarak. Parlak şeylerden nefret etmesinin bir insandan nefret etmesiyle aynı olmadığını farketmesi gerekiyor. Sunako hala Kyohei'den nefret ediyor; teknik olarak onun görünümünden, bu bölümde anlaşılacağı gibi. Ama bu da çok ciddi bir unsur. Kyohei'nin etrafta iskelet tulumuyla dolaşmasına gereksinim duyması onun ruhunu sevsen de bir parçasını kabullenememektir işte. Bu da sevgi sayılmaz. Hadi tamam zaten  hikayeyi güzel yapan bu zorluklar ama daha böyle 500 bölüm devam ederse ortada hikaye ve karakter travmaları olmasının ne anlamı kaldı?
123. bölümde bir de kedi var. Fazlasıyla sevimli çizilmiş, devamlı onu bunu patiliyor falan. Benim gibi pati fetişistleri için epey dikkat dağıtıcı ama. Yapmayın böyle şeyler senseilerim!

Herkes Skip Beat'e ilerlemiyor derken Yamato Nadeshiko'nun bir-ileri-iki-geri adımlarıyla yürümesi, ne yazık ki biz sıkı takipçilerin canını sıkmadan edemiyor. Bir kere de başa dönmesin lan bir gelişme olacakmış gibi gösterip. Şu anki hale bakılırsa, Sunako Kyohei'yi ancak suratını araba ezerse, kar maskesini kafasına yapıştırırsa kabullenecek. Kyohei hala kendisini ilgilendirmedikçe Sunako'nun ne yaptığı konusuna pek takılmayacak. Bölümde süper romantik sahneler görsek de çok yapay duracaklar, çünkü enünde sonunda BAŞA dönülüyor.

Hala aynı tas aynı hamam vol. 31'in raw scanlerini okumak isteyenler buraya bakabilir.

Yorumlar