Kamisama Hajimemashita Bolum 95

Mikage-san, aynadaki Tomoe'ye "biraz daha bekle, sabret, dayan" diyor. Bence bu, yazar Suzuki-sensei tarafından bizlere gönderilmiş bir mesaj. Sabrım yavaş yavaş tükeniyor çünkü ve kafamızda bu kadar soru işareti varken her bölümde bunlara yenileri ekleniyor. Cevaplar bulduğumuzu sandığımızda daha fazla soru soruyoruz. Ayrıntılar bizi aydınlatacağına gelecek konusunda daha çok kafamızı karıştıyor.

Kamisama Hajimemashita, anime versiyonu çok sevilen bir hikaye olduğu uyarayım, bu post manga hakkında çok fena spoilerlar içeriyor. Animenin hikayede ne kadar ilerlediğini bilmiyorum ama her halükarda spoiler işte.

Geçenlerde "yeni çevrilen bölümlere şöyle bir bakıvereyim" diyerek okumaya başladım ve sonucunda şaşırmadım desem yalan olur. Vay anam vay neler dönmüş Serhat ya! Mangayı zaten seviyordum fakat bu arc ile birlikte daha bir bağlandım. Sanırım işler karışıp karakterlerin özel hayatları, geçmişleri vs irdelenince, 80 bölüm boyunca ufak ufak verilen ipuçları açıklanmaya başlandıkça o bilinmeyenleri çözmek istiyor insan. En uzun arc bu olacak gibi görünüyor. Tomoe lanetlendiğinden beri 15 bölümden fazlası geçti ama sonuçlanmasına en az bir bu kadar daha var anlaşılan. Üstelik Nanami'nin ilk defa kendi başına çıktığı bir serüven olduğunu düşünürsek hem onun olgunlaşması, hem de bu ikisinin kaderinin çizilmesi bakımından çok çok büyük önem arz ediyor. Yazarın yarattığı light atmosfer büyük ölçüde gitmiş durumda. Drama dozu yükselince daha olgun bir iş ortaya çıkıyor tabii. Fakat ben bir trajedi falan yaşanmasından korkuyorum en çok. Sanki bu aralar hikayenin gidişatı ve manganın atmosferi buna doğru bir yönelim gösteriyor. Tomoe'nin o ya da bu şekilde kurtulacağı konusunda umutluyum ama mutlu son uzak bir ihtimalmiş gibi geliyor bana.
Çılgın teorilere başlayıp beyin fırtınası yapmadan önce olayları sırasıyla mantık çerçevesine koymak istiyorum ki kafa hepten karışmasın.

Tomoe'nin Yukiji sanıp sevdiği kişi aslında Nanami mi? Anılarının ne kadarında Nanami, ne kadarında Yukiji var?

Şimdiye kadar Tomoe ile Yukiji karşılaşmaları genelde Nanami'yi içeriyor. En baştan başlarsak, 18. bölümde Mizuki, Nanami'yi 500 yıl öncesine göndermişti, Tomoe'nin gerçek yüzünü göstermek için. Burada gerçek Yukiji'nin bedenindeydi Nanami. Tomoe ile geçmişteki ilk karşılaşmaları olmuştu ve Tomoe etkilenmiş, unutmamış gibi görünüyor.
Arc başladıktan sonra, Nanami yaralı Tomoe'yi Yukiji'nin evine getirdiğinde görüyoruz ki Tomoe'nin buradaki anıları tamamen Nanami'den oluşuyor. Tomoe ile ilgilenme işini Yukiji'den çok Nanami yaptığı için hissettiği güvenlik, yakınlık hissi genelde Nanami'ye karşı. Tabii hala Tomoe onu Yukiji sanıyor. Bir de Nanami'nin manga başlarken gördüğü bir rüya var (hangi bölümdü unuttum). Bu rüyada minik Tomoemizi görüyoruz ve Yukiji ile "o adama mı gidiyorsun" tarzı bir konuşma geçiyor. Bu sahnenin aynısını yeni arc'ta göremesek de minik Tomoe ile Futa arasında benzer bir konuşma geçiyor, bkz. aşağıdaki görsel. Bunun dışında Yukiji ile Tomoe, evlilik muhabbeti edecek kadar samimiyet kurmuş gibi görünmüyorlar.
Tomoe'nin iyileşip evi terketmesiyle Nanami'nin geleceğe dönmesi aynı zamana denk geldiği için gerçek Yukiji ile minik Tomoe'nin herhangi bir karşılaşma ihtimali kalmamış oluyor. FAKAT Tomoe ile gerçek Yukiji, Nanami'nin bir sonraki ziyaretinden önce karşılaşıyorlar, bu sefer Tomoe ona yardım ediyor. Yukiji her ne kadar ona yardım edenin yüzünü görmeyip gerçek kişiliğini bilmeden ona minnettar kalyor olsa da, kimonosunu yardımlarının karşılığı olarak hediye verse de, en sonda Tomoe adını ona söylüyor. Bu Yukiji'yi nasıl etkiledi bilemiyoruz fakat onun 'youkai Tomoe' olmasından şüpheleniyor. Tomoe'nin kimonoyu saklayacağı kesin. Yukiji ise ne olursa olsun Tomoe'den nefret edecektir çünkü youkailere kin besliyor.

Nanami tekrar 500 yıl öncesine döndüğünde Tomoe ile yine karşılaşıyorlar. Bu sefer Nanami yaralanıyor ve  vücudu geçmişe yolculuğu kaldıramamaya başlıyor. Fakat ciddi bir şey yok. Nanami, Tomoe'ye, geleceğin Tomoe'sinin kendisine armağan ettiği tokayı veriyor ve geleceğe dönüyor. Bundan sonrası için gerçek Yukiji ile Tomoe ne kadar karşılaşacak bilemiyoruz. Fakat Tomoe'nin şu aşağıdaki iki anısında da kanlı eller var. Feyk-Yukiji-Nanami'ye mi ait, yoksa gerçek-Yukiji'ye mi bilemiyoruz. Ama ağır yaralı olduğunu biliyoruz. Hatta bu kişi ölüyor bile olabilir.
Teorilere gelirsek, bence Tomoe'nin lanetlenmesinin nedeni, sahte ya da gerçek Yukiji onu terkettiğinden dolayı değil. Bu kadar fazlaca verilmiş ipuçlarını takip edersek Yukiji muhtemelen ölüyor. Tomoe'nin insana dönüşüp sevdiği kişiyle beraber olma sözü bu yüzden geçersiz oluyor benim anladığım kadarıyla, ama farklı sebeplerden de olabilir.

Eğer ölen kişi gerçek Yukiji ise, Akura-Ou'nun manyakça planlarından dolayı bir şekilde ölümcül yaralar almış olabilir. Tomoe'nin anılarındaki bu kanlı el ona ait olabilir. Neden ve ne şekilde öldüğü (öleceği) konusunda bir fikrim yok. Eğer bu kişi Nanami-Yukiji ise, ki 3. kez geçmişi ziyaret edeceği çok bariz- öldürülme ihtimali var, belki de ağır yaralı halde geçmişe dönüp bedeninin yok olması öldüğü yanılgısına yol açıyor. Fakat Tomoe, Yukiji'nin son dakikalarında onunla birlikte. Yukarıdaki görselden de anlaşılacağı gibi Mikage onu bulduğunda üzerinde kendine ait olmayan kan vardı ve lanet işlemeye başlamıştı. Tabii bu kan belki de Akura-Ou'nun kanı da olabilir. Fakat Akura-Ou'nun ruhunun nasıl bedeninden ayrıldığını bilmiyoruz. Tanrılar onun peşindeydi, işini bitirmiş olabilirler. Akura-Ou'nun devamlı tekrarladığı yangın meselesini düşünürsek, Tomoe'nin fox fire'ı da olabilir.

Asıl kafa karıştırıcı kısma gelelim. Yukiji 23. bölümde Dragon King'in gözünü içiyor, hatta gelecekten gelen Nanami bizzat kendi elleriyle yapıyor bunu. Fakat 22. bölümde Nanami'nin de içinde artık zayıflamış da olsa bu gözden bulunduğuna tanık oluyorduk. Nanami bu gözü nasıl elde etti?
Çılgın teorilere devam. Geçmişe gittiğinde, gözü Nanami kendi kendisine, sahte-Yukiji-Nanami'ye vermiş olabilir. Ha Nanami kendisini tanımamış olur o başka. Fakat gözü -ölümsüzlük iksirini- içen kişi kendisiyse, o sırada, kendisiyle karşılaştığı sırada, nasıl oluyor da vücudunda bu göz halihazırda bulumuş oluyor? Yazar buna bir açıklama yapmadığı sürece en mantıklısı bir sonraki teori olacak hiç şüphesiz.

Tomoe, bu gözü, ölümcül yaralı olan gerçek Yukiji için elde ediyor, Nanami gerçek Yukiji'ye içiriyor bu iksiri. Buna rağmen Yukiji'nin neden öldüğü konusunda hiçbir fikrim olmasa da bir başka ipucunu onaylanmış oluyor: Yukiji ile Nanami'nin kan bağı var ya da Nanami, Yukiji'nin reenkarnesi.
Bu kan bağı/reenkarnasyon meselesi için çok güçlü ipuçları verildi. Futa-kun Yukiji ile Nanami'nin çok benzer olduğunu söylüyor mesela. Nanami, Yukiji ile her bir araya geldiğinde kıskançlık değil de sevgi ve hayranlık besliyor, Yukiji'nin ona karşı beslediği koruma ve yardım duyguları gibi. Abla-kardeş, anne-kız gibiler aslında. TABİİ Kİ en bariz olanı da bunların birbirine çok fazla benzemesi. O kadar benzemesi ki Nanami saçını ortadan ayırıp ruj sürdüğünde (o dönemde kirazdan falan mı ruj yapıyorlardı acep) kimse aradaki farkı göremeyecek duruma geliyor. Karakter olarak Yukiji daha olgun, Nanami daha saf olsa da yine de yardımseverlik ve güçlülük özellikleri benziyor. Ayrıca animede bu ikisini aynı seiyuu seslendiriyor.

Ama burada tekrar bir çıkmaza giriyoruz. Eğer Yukiji, Dragon King'in gözüne rağmen öldüyse, çocuk yapacak zamanı olmamış gibi görünüyor. Bilinci yerine gelince Tomoe'yi terketmiş de olabilir ama sanki kalp kırıklığından çok bir yas var Tomoe'nin içinde. Halbuki daha önce Nanami'nin atalarının ipuçları verilmişti, hep kız çocuk yapmaları ve çok güzel olmaları vs gibi efsaneler. Reenkarne konusu ise Dragon King'in gözünü yine açıklamıyor -tabii eğer bu göz vücutta değil ruhta bulunmuyorsa. Her şey Yukiji'nin nasıl öldüğüne bağlı.

Ben kendi adıma konuşayım, Yukiji ile Tomoe'nin herhangi bir şekilde karşılaşmasını istemiyorum bundan sonra. Eğer yazar romantizm dozunu arttırıp 'kaderleri bağlı aşıklar', 'red string of fate', 'fated lovers' kozlarını kullanacak, Tomoe'nin asıl sevdiği kadın, Yukiji kılığındaki Nanami idi mazeretini sunacaksa bunu tam yapsa bari. Nanami, Yukiji'nin reenkarnesi bile olsa sonuçta farklı kişiler ikisi de, hiçbir şey bunu değiştiremez. Ayrıca Yukiji Tomoe'den, daha doğrusu youkailerden nefret ediyor. Bu da çok büyük bir farklılık değil mi en başta? Gerçek Yukiji ile Tomoe'nin ciddi anlamda romantik bir muhabbeti olmuyor gibi. Fakat Tomoe'nin -ölümünde de olsa- yanlışlıkla başka bir kadını seçmesi hoşuma gitmiyor. Bu kadar olaydan sonra hayır.

Ayrıca bir ihtimal daha var ki, Tomoe'nin laneti 78. bölümde boy göstermeye başladığında kar yağıyordu. 79. bölümde, Nanami'ye Yukiji (anlamı: karlı yol) diye seslendi. Burada hafızası tamamen geri gelmiş gibi görünüyor. Fakat Yukiji'nin aslında Nanami olduğunu çözdüğünden mi yoksa kafa karışıklığından mı bunu söyledi bilmiyoruz. Yine de şu anda lanetin çözülmesini bekleyen Tomoe'nin olayları çözdüğünü umuyorum az çok.

Bir de lanet meselesi var hiç şüphesiz, Nanami'nin geçmişe tekrar dönmek zorunda kalacağı.
Tomoe'nin bir zamanlar Düşmüş Tanrı Kuromaro ile, insan olup Yukiji ile evlenebilmek için yaptığı anlaşmanın bazı şartları var anlaşılan, 95. bölümde az da olsa görüyoruz. Burada zamanlama ile ilgili önemli ayrıntılar var. Kuromaro, Tomoe'nin anlaşmadan sonraki dolunayda insana dönüşeceğini söylüyor. Fakat 94. ve 95. bölümde kalın bir hilal (ne denir bu evreye, yarım ay?) görüyoruz. Yani önlerinde maksimum 2-3 hafta var. Nanami çok kısa bir süre içinde tekrar 500 yıl öncesine dönecek, Tomoe de Kuromaro ile anlaşma yapacak ve hemen ardından Yukiji tarafından terkedilecek ya da onu kaybedecek. Bu süre içerisinde Tomoe ile Nanami hangi zamanlarda karşılaşacak, ya da hiç karşılaşacaklar mı bilmiyoruz. Ama hikayenin bu bölümünden sonrası tamamen lanetin bozulmasına odaklanacak olsa da Nanami'nin tekrar döneceğine dair ipuçları verildi (Kuromaro tarafından), o tarz bir hava yaratıldı.

Nanami'nin, laneti geçmişte iken nasıl bozacağı konusunda hiçbir fikrim yok, her ne kadar bunu nasıl yapacağını öğrenmiş de olsak. Fakat daha çok bilgi edinmesi gerekiyor. Birincisi, zaten Kuromaro'nun 500 yıl sonraki ikamet yeri neresi bilmiyoruz. İkincisi, Tomoe'nin Tanrı'ya anlaşma şartı olarak hangi eşyayı verdiğini bilmiyoruz ki geri alalım, geçmişte ya da gelecekte.
Anlaşmada verilen eşyanın neler olabileceği belli aslında: kimono ya da toka. Kimono gerçek Yukiji'ye aitti. Yani Tomoe kimonoyu sunduysa anlaşma Yukiji için geçerli olacak. Toka olması daha yüksek bir ihtimal fakat Tomoe'nin gelecekte ona nasıl sahip olduğu aydınlanmamış olacak. Onu bir dükkandan aldığını söylemişti. Fakat hafızasını kaybettiği için 500 yıldır anlamını bilmeden saklayıp durmuş da olabilir. Böyle olunca tokayı anlaşma eşyası olarak sunmuş olamaz. Fakat verilen eşyanın gerçek Yukiji'ye ait olması da anlaşmayı nasıl etkiler bilmiyorum. Burası önemli olacak anlaşılan, umarım 96. bölümde açığa çıkar.
Bir de, mantıksız olduğunu gayet de farkettiğim, ama düşünmeden edemediğim bir teori var. O da düşmüş Tanrı Kuromaro'nun aslında Mikage olması. Mikage, Nanami'yi bizzat geçmişe gönderdiğine göre bu olayı ayrıntılarıyla biliyor, Tomoe'nin bildiğinden de fazlasını. Olaylara tanık olmuş olabilir. Fakat Mikage'nin Evlilik Tanrısı, Kuromaro'nun da kaderleri birleştirme yeteneğinin olduğu düşünülürse aynı kişi de olabilirler gayet. Üstelik Kuromaro da her ne kadar gittiği yere karanlığı getirse de kötü bir Tanrı sayılmaz. Ha, Mikage görünüşe göre Tomoe'nin verdiği eşyayı bilmediği için Nanami'ye böyle bir görev verdi. Ama bazı şeyleri gerçekleşsin istiyor sanki daha çok, bilgi edinmek değil de. Aynı kişi olmasalar bile bir şekilde bağlantılarının olacağını düşünüyorum. Yukarıdaki görselde, Kuromaro'nun 95. bölümde söylediği sözlerle Mikage'nin 48. bölümünde söylediği sözler çok benziyor. Üstelik çeviri hatası değilse, Mikage daha önce Tomoe ile bir insanın kaderini birleştirmiş.


Daha göreceğimiz çok şey var, her ne kadar yavaş yavaş sonuca yaklaşıyor olsak da. Tomoe'nin üzerindeki lanetle bitmeyecek her şey. Mesela Akura-Ou'nun başına ne gelmiş öğreneceğiz (hatta bu arc ile sonuçlanabilir bile), Yukiji ve Nanami arasındaki bağlantıyı göreceğiz -ki sanırım er geç kalkacağını bildiğimiz lanetten bile önemli bu. Bende büyük duygusallıklar yaşattığı, içime ölümün (Nanami'nin) korkusunu saldığı, ve oturup ciddi ciddi teorili meorili upuzun ve karman çorman bir post yazdırdığı için Julietta Suzuki'ye teşekkür ediyorum. Umarız hayal kırıklığına uğratmaz.

Yorumlar

  1. O Tomoe yok mu ya... Şu Yukiji kim ya?! Söylesin biri bana! Ölmüş gitmiş!- bence öldü-. Ejderha gözü Nanami'nin içindeyse bence Tomoe aslında Nanami'ye aşık oldu... Bir ara Nanami geçmişe dönüyordu, Yukiji kılığındaydı. Orada birşeyler oldu ama... Ben anlayamadım :S Oysaki tüm bölümleri okudum.

    Bu postu hazırladığın için ne kadar mutlu oldum, tahmin bile edemezsin! ^^

    Ben KH'yi izlemeye gidiyorum! Ittekimasu! :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama o Yukiji kılığındaki Nanami de olabilir o, eğer ölüp gidiyorsa bu pek hoş bir durum olmaz bence:/ Ayrıca çok belli ki Nanami ile bağlantıları var bu Yukiji'nin, ölen kişi Nanami değilse bile. Ayrıca Dragon King'in gözü Nanami'nin içinde nasıl çıktı o bu kadar basit bir olay değil. Tomoe'nin Nanami'ye aşık olduğu ise aşikar, 95. bölümde kendisi bile farkediyor Nanami.

      Valla olaylar azıcık karışık zaten, ben de tam anlamak için tekrar baştan okudum mangayı:) Acaba son bölümleri kaçırmış olabilir misin? Bu geçmişe gelme olayı bayağı bir gelişti çünkü.

      Sil
    2. Şu sınavlarım bitsin zaman ayıracağım bu mangaya :'( Ah o sınavlar...

      Çok karışık bir manga! Nanami ve Yukiji birbirlerine çok benziyorlar zaten, bir bağlantı kesinlikle var. Yukiji ölmediyse o Nanami mi yani? Uf, kafam karıştı :/

      Sınavlar bir bitse...

      Sil
    3. Sınavların bitsin, son 15-20 bölümü bir oku, öyle konuşalım;D Bu arada sınavlarında başarılar sana!

      Sil
    4. Teşekküe ederim tatlım! :D Arigatogozaimasu! ^w^

      Sil
  2. Nanami ölcekmi?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder