Tekrar Tekrar Dinlemece #5

Missing by The XX on Grooveshark

The xx'e karşı hep biraz mesafeli durdum, yapılacak bir keşif potansiyeli oluşturanlar listesine almayı hiç düşünmedim. Ne bileyim, hep sıkıcı gelmişti, ilgimi çekmemişti. Çok şey kaçırmışım aslında. Geçenlerde The Great Gatsby şerefine bu arkadaşları birkaç kez dinlemiş bulundum ve diğer parçalarına da şöyle bir göz atayım derken bayağı da sevdim ben bu tipleri. Ama Missing diye bir şaheserleri var ki, o özel işte. Eminim kimisinin çok da umursamadığı bir şarkıdır, ne de olsa pek bir olayı yok. Benim favorim olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Şarkının ortalarındaki duraklamayı, temponun kimi zaman yükselip kimi zaman düşmesini çok seviyorum. Ajitasyonsuz ama içli aşk şarkısı tadındaki sözlerini de seviyorum. Her şeyini seviyorum işte ulan!

O değil de hem kadın hem erkek vokal kullanan gruplara karşı bir takıntım olmasına rağmen kendilerini daha yeni dinlemeye başlamam çok ayıp olmuş. Şu postu tekrar düzenlemenin zamanı gelmiş, geçiyor.

Missing'in, günlerdir üst üste dinlenen şarkı olarak tahtı The Great Gatsby soundtrack'i ile sallanmıyor değil. Beyonce'nin Back To Black cover'ı garip bir şekilde güzel olmuş, ki hem kadını hem de icra ettiği müzik türünü pek sevdiğim söylenemez. Lana Del Rey'in Young and Beautiful'u her zamanki gibi akılda kalıcı bir duygusallığa sahip. Hayatımda duyduğum en kaliteli şeyler olmasalar da, Missing'i bu ikisiyle aldattığım olmuyor değil.

Young And Beautiful by Lana Del Rey on Grooveshark

The Great Gatsby soundtrack'i demişken, The xx'in Together'ını eklemeyi unutmadan yazıyı sonlandırmam saçma olur elbet.

Together by The xx on Grooveshark

Yorumlar

  1. Lana Del Rey'in sesi müthiş, hatta mükemmel ama ben bu kadar sakin şarkıları hiç dinleyemiyorum! >__< 1 dk dinliyorum sonra tık durduruyorum. Napıcam ben? Benim kafam anca rock basıyo' :) Adele'in sesini de çok seviyorum ama dayanamıyorum çünkü çok sakin :)

    Bu yorumu yazarken Young and Beatiful'u dinledim ve sevdim. Tamamdır :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte o kısmı müziğin subjektifliğine giriyor sanırım. Sen de hareketli şarkıları tercih ediyormuşsun çok normal^.^

      Sil

Yorum Gönder