Anata ni Hana wo Sasagemashou

Yine çok masum ergenlerin hikayelerini okumaktan daral gediği, "ay yok mu şöyle bir smut azıcık keyiflenelim" diye sızlandığım bir gün karşıma çıkmıştı bu manga. Tomu Ohmi'nin Midnight Secretary isimli, bol vampir seksi içeren işini beğenmeyerek okumuştum, ama sorunun vampirlere artık tahammül edememem olduğunu sanmam benim salaklığım tabii. Kendinden "öğün" diye bahseden, karizmatikliği sevimsizliğe dönüşmüş bir vampirle sevişen ana karaktere sahipti sonuçta. O hikayeden nasıl 7 cilt çıkmış büyük başarı. Bu manga çok daha kısa, 4 cilt. Ama aynı soruyu yine sorduruyor: 4 cilt nasıl yazdın ablacım ya?

Esas kızımız Seri pek moderen, özgür ve kariyerci bir kardeşimizdir. Bunun ailesi, arkadaşlarının oğlu Yuziki'ye yamamaya çalışırlar bir takım 'tamamen duygusal' sebeplerden ötürü. Ama işte Seri modern bir genç kız, kendi seçtiği, sevdiği bir eşe sahip olmak ister, Yuzuki'yi reddeder. Yuzuki ile hiç ahbaplığı yok da sayılmaz bunların, sonradan-kopmuş-çocukluk-arkadaşlığı öğesi de var yani. Sonra Seri, bu Yuzuki'nin peşinde dolaşan laneti öğrenir. Evet, vampirden sonra bir supernatural daha çakmış Tomu Ohmi, bu sefer ruhlar lanetler filan. Sonra Seri çocukcağıza acır ve sevgili olurlar. Hayır az daha kassa "evlenirsem intihar ederim" laflarını sarfedebilecek potansiyele sahip kız nasıl oldu da iki gün sonra çocuğa zorla çıkma teklif ediyor anlamadım gerçekten.
Yuzuki çok sevimsiz bir tip. Vampir Kyohei gibi kasıntı değil ama aynı "inandırıcı olamayacak kadar kusursuz" özellikleri var. Ağzından çıkan sözler ezberletilmiş şiir gibi. Mimik asla yok aman erkekliği bozulur! Buna rağmen 2 günde Seri gibi moderen ve özgür bir kızı tavladı yani tebrik ediyorum. Nedeni, çoğu zaman Yuzuki'nin de şüphelendiği gibi ACIMA duygusu elbette. Yani sensei bize aşkmış gibi yutturmaya çalışmış, hatta çoğu zaman yarattığı karakterin anaçlığından doğan bir koruma güdüsüyle hareket ettiğinin kendisi bile farkına varmamış! Seri "ay bu çocuğun arkasında niye lanet var ya yazık:(((" diye düşündü 2. bölümde. Aşık oldu. Laneti kırmaya çalıştı. LANET, LANET, ruh ve biraz daha LANET. Tüm mangayı özetledim. Arada seks falan yapıyorlardı ama nasıl duygusuz bir seks yahu çıldırıciim! Zaten smut demek saçma olur bu mangaya. O kadar zorlama ki bu sahneler, bence hiç olmasa daha bile iyi olurmuş. Ki zaten belli bir süre sonra sevişmeleri şu kıvamda oluyor:
Sevişirken, tuvalette işerken, twitter'da paylaşım yapaken bile LANET düşünüyor bu sevimli çiftimiz. Orgazm bile lanet teorisinin doğruluk payıyla doğru orantılı.

Bak lanetin ne olduğundan hiç bahsettim mi? 4 ciltte, manganın her sayfasında lanetle uğraşır, ipuçları biriktirirken ciddi anlamda hiçbir ilerleme kaydedilmedi. Hatta belli bir süre sonra o kadar sıkıcılaştı ki kısa olmasa kesin bırakmıştım. Normalde en fazla 3-5 saatte bitirebileceğim basit bir mangayı 3 günde bitiremedim. Sonra sen gel, iğrenç klişe bir son yap. Az çok şüphelendiğim, ters köşe bir son. Ters köşe olsun diye öyle bir kasılmış ki mantık devre dışı bırakılmış.

Biraz da çizimlere bok atayım. Sensei erkek çizmeyi bıraksın direkt yuri türüne dönsün. Karizmatik ama güzel erkek çizecem diye batırıyor çünkü. Hani çoğu manga oğlanı gibi 'kız güzeli' değil; surat bebeksiyle taş fırın erkeği karışımı, vücut ise bir gorile ait. Minicik kafaya oranla omuzlar böyle 1 metre, gögüs desen 85C beden. Kadınların çizimi güzel yalnız, kocaman gözlü beybi feysler, naif kırılgan vücutlar. Seri 22 yaşında mıydı neydi ama giydiklerini sanırım bizim Cumhuriyet Teyzesi komşumuz da giyiyor. Hayaletler fena değil, beyaz ve şeffaf efektleri başarılı. Ama ızbandut karizmatik erkek söz konusuysa maalesef bana çekici gelemiyor.

Sözde "çok güçlü kadın bak erkeğini bile koruyor" mesajı verilmeye çalışırken yine nasıl olduysa erkeği için ölebilecek (ve ayağını yıkayabilecek) bir kadın karakter YİNE. Konuyu her ne kadar yersem de beğenenler çıkabilir. Smut beklentisiyle kesinlikle başlamayın, avucunuzu yalarsınız. Ana öğe romantizm bile yok. Sadece lanet var, ajitasyon ve drama var. Mangayı korku ya da gerilim kategorisine sokacak arkadaşlara da selam ederim.
 LANETİNİZ BATSIN!

Puanlamadan olmaz!

Konsept: 6
Hikaye: 3
Anlatım: 4
Karakterler: 5
Çizim: 6

Genel: 5.13

Yorumlar

  1. Midnight secretary'i ben de okumuştum. Bitirememiştim ama.
    Ya benim manga okuyacak sabrım yok son yıllarda. Basılı olsa yine okurum. Ama tr'de basılmış manga seçenekleri de çok sınırlı malum:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de pek sabrım yok zaten o yüzden hep kısa olanları okuyorum, bu da 4 cilt mesela. Uzun sürenleri ancak çooook güzelse falan okuyorum:/ TR'de manga Naruto ve türevleri tekelinde maalesef. Dediğin gibi hiç çeşit yok. Olsa şaşardım ya neyse. Amazon'dan falan alınabilir.

      Sil

Yorum Gönder