Kuroshitsuji Live Action ?

Önce söyleyeyim, ben Japon şov dünyasında neler olup bitiyor hiç takip etmiyorum, haberdar değilim hiçbir şeyden. Kimisinin aylar önce duyduğu live action çekimi benim için YENİ bir olay. Blogda çekiştirmeden öylecene konuyu kapatıvermek de istemiyorum tabii. Kusuruma bakmayın geç kaldıysam. Ya sanki twitter'da bir live action olayı dönüyordu bu o muydu ki acaba?

Benim gibi bundan haberdar olmayan arkadaşların heveslerini kursaklarında bırakmış gibi olmasın ama, daha sadece çekim aşamasındalarmış. Film, 2014 baharında gösterime girecekmiş. Beni en çok ilgilendiren kısmı oyuncular sanırım. Japonya'nın en karizmatik olduğunu düşündüğüm ünlülerinden Hiro Mizushima oynuyor hizmetçimizi. Sebastian için en iyi seçim mi? Değil. Ama benim filmi hevesle izlememe neden olacak unsur. Çünkü herkes ayılıp bayılsa da ben Sebastian'ı pek sevmiyordum. O aşırı yapay hareketler, coolluklar falan ay hiç gelemem. Yani animenin konseptiyle sorunum vardı daha çok. Bu yüzden Ciel'i de pek sevmediğimi, hatta can sıkıcı bir velet olduğunu düşündüğümü itiraf edeyim. Bu ikili hakkında tek sevdiğim şey taptığım seiyuu'ları idi. Sadece dinleyip geri kalanı kendim hayal etsem olurmuş.

Filmin manga ya da animeden birebir bir adaptasyon olmayacağı gerçeği kimleri üzer bilmem ama beni üzmedi. Ciel yerine bir KIZIN oynuyor olması, hatta araya gender-bender öğeleri sıkıştırmaları pek de sorun değil. Değiştirsinler anasını satayım. Normalde shounen ai izlemesem de bir problemim yok. Ama bu animeyle/mangayla ilgili vardı. Yahu Ciel benim bacağım kadar! Kim bilir kaç yüz yaşındaki herifle sapık fanfiction'lara konu oldu. Tamam, Japon bunlar, çocuk istismarına varan her türlü sakatlık var ama gönüllü romantik ensest görünce "ıyyyğ" deyip kaçıyorsunuz? Sonra ben böyle şeylerle karşılaşınca çok normal olduğunu falan düşünmeli ve zevk almalıyım? Yoo dostum yoo.

Kurguyu değiştirdikleri gibi bazı unsurları da değiştirmişler. Mesela orjinal hikaye Viktoryen dönemi İngiltere'sinde geçerken film Japonya'da geçiyor. Oyuncuların Japon olması başka türlü mantıklı olmazmış. Doğru düşünmüşler, aferin. Ama şöyle küçük bir sorun var. Filmi ne demeye 2020 yılında, gelecekte geçiyormuş gibi yaptılar ki? Bunun mantığı nedir? Hadi yaptılar diyelim, O KIYAFETLER NEDİR ALLASEN! Gerçekten mantık aqmış. Boşverin Hiro oynasın biz seyredelim, amaç bu, belli.
O kadar sövmeme rağmen, çıkınca bayağı heves ederek izleyeceğim bir live-action olmuş. TABİİ Kİ özlediğim Hiro yüzünden. Ben bu adamı Skip Beat'in Tsuruga Ren'i olarak canlandırdım kafamda hep biliyor musun? Çizimi buna benzediği için değil, Japonya'nın zirvesindeki enn yakışıklı ve yetenekli aktörü olaraktan uyumlu buldum da ondan. Yetenekli kısmı Ren ile ortak özelliği değil tabii. Gerçi bu filmde gıcık gıcık hizmetçi ayakları sinirime dokunacak ama olsun. Bu arada o kırmızı lensler ya gözlerini çok acıtıyor ya da yönetmen "gözlerini kısık kısık bakınca daha seksi oluyorsun" demiş. Al sana kasıntı Sebastian karşımızda. Neyse, genç kızlara yönelik, ticari amaçlı çekilen bir filmden başka bir şey beklemek saçma tabii. Hangi ticari amaçlarla dağ gibi adamı 50 kiloya düşürdüler onu anlamadım ama. Ben bile 1.70 boyumla 57 falanım, bu adamın 50 kilosunu yediremiyorum.

Fragmanı izleyin ve heyecanlanın. Ya da hevesiniz kaçsın. Öyle ya da böyle, Hiro var, o yeter.



Yorumlar

  1. Kuroshitsuji'ye aşığım beeen!! Ve tabii ki Sebastian'a ama tipiyle oyuncunun hiç alakası olmadığını düşünüyorum, özellikle saçların :)Oyuncu da tip var ama karakterle uyuşmamış. Ciel'i bende pek sevmem ama Dracon'daki cosplayini yapmaları hoşuma gitmişti ;D Ayrıca kızın oynaması garipmiş ki bende gender-bender olaylarından gerçekten nefret ediyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yani ben çok fan olmadığım için Sebastian'ın saçına falan takılmadım, tipinin farklı olması tepkimi çekmedi hatta memnun etti:) Ama sevenleri memnun kalmayabilir haklısın. Ciel zaten yok onun yerine kız yapmışlar ama kıyafetler falan aynı, yine oğlan çocuğu kılığında. Adamların amacı sözde mantık çerçevesinde o atmosferi yakalamak anlaşılan.

      Sil
  2. Kuroshitsuji'yi nedense pek sevemedim ben.Şimdi ikinci kez izlemeye başladım belki ilerki bölümlerde fikrim değişir.Yine de filmi sırf Hiro Mizushima oynayacak diye ben de hevesle izleyeceğim.

    Bu arada bence de Hiro Tsuruga Ren karakterine çok yakışır :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de pek sevmediğim için anlıyorum seni:/ Bir şekilde izlemiştim ben ama bölümler ilerledikçe daha iyiye gittiği söylenemez. Yani biraz da zevk tabii fanı çok var. Kendince farklı ve orjinal yanları vardı diğer animelerden ayıran. Belki izledikçe alışırsın ısınırsın.

      Ay dimi dimi? Ren'in cosplayini hep Hiro'ya yaptırıyorum kafamda^.^

      Sil

Yorum Gönder