Skip Beat Bölüm 203

 Ayy Kyoukocuğum yaa:(

Evet, sayıda yanlışlık yok, 203. bölümden bahsedeceğim. "Neredeydin şimdiye kadar ohooo" desen haklısın. 203. bölüm 5 Ağustos'ta yayındıktan sonra araya mangaka'nın kıyak tatili girdi, 204. bölüm de geçen hafta yayınlandı. Yeni bölüm şaşırttı bizi, şok etti, kalbimize indi. Ama henüz gelen çeviriler çok amatör, Çince çeviriden İngilizce'ye yarım yamalak çevrilmiş. S2 Scanlations'ın çevirmeni Vampirecat direkt Japonca RAW'lardan, daha doğru çeviriyor. Yani en az 1-2 hafta daha beklemedeyiz bölüm hakkında kesin konuşmak için. Çok şükür az çok anladık neler döndüğünü. Bense çeviriden sonra 203. ve 204. bölüme özel tek bir post yapmayı düşünürken istek geldi. Hazır bekliyoruz, 203. bölümden bahsedelim dedim madem. Pek bir kimse okumuyor diye kafama göre post hazırlıyorum malumunuz. Konuşmak isteyen olursa, ya da Türkçe özetini, spoilerları vs merak edenler varsa yorum bırakmaya çekinmeyin!

Aşağıda SPOILER olduğunu herkes biliyor ama ben yine de uyarayım.
Şurada bahsettiğim 202. bölümde Lory Başgan büyük işler başarmış, Kyouko'dan itiraf koparabilmeyi başarmıştı. Ren bir zamanlar "şu anda önemli bir ilişki olamaz hayatımda" dedi diye kızımızın kendini rahatlatıyor olduğunu gördük. Ama kendinden nefret etme, niyetinin kötülüğünden dolayı hislerini inkar etme raddesine geliyorduk ki bu bölümde çok şükür hallettik sorunları. Tabii hallettik derken, Kyouko bunu en azından ileride oyunculuğu için kullanılacak bir tecrübe olarak görme konusunda ikna oldu. Daha çok hayattaki tecrübelerimizin her şekilde kıymetini bilmemiz gerektiğini öğrendi, ki yine manganın olgunluğu gözümüze çarpıyor burada. Yaşadığımız en boktan şeyin bile mutlaka bir kıymeti olduğunu farketsek bazı sorunlarımızı daha kolay çözümleyebileceğiz, kendimizi daha çabuk kabulleneceğiz aslında.



Bence en önemli şey, bizim farkettiğimiz ama hikayede sadece imalarla gösterilen ama artık net bir şekilde anlatılan şu kader işi. Hatta 204. bölümde de yer verilmiş, o postta daha ayrıntılı konuşacağım. Herşey Shou ile başlamış olsa da eninde sonunda Ren'e çıkıyor. Corn=Kuon=Ren bağlantısını henüz bulamamasına rağmen Ren'le ilişkisinin tesadüf eseri olmadığını farkediyor Kyouko. Çünkü tamamen tesadüf eseri girdiği şu showbiz'de, hayatı tamamen hiç hayal edemeyeceği bir noktaya geldi. Tüm tanıştığı insanlar, kariyeri ve tabii ki Ren. Onunla tanışması "tesadüf" olarak açıklandığında fazla yüzeysel kalacak kadar stratejik. Bu yüzden ondan uzaklaşmaktansa hislerini hayatındaki diğer unsurlara olan etkisiyle bağdaştırıp kabullenmesi çok büyük bir adım.

Tabii bazılarımız için büyük müyük bir adım değil, oyalanma. Her seferinde dediğim gibi, Skip Beat uzun soluklu bir manga ve bağzı şeyler gerçek hayattaki gibi uzun sürüyor, zaman alıyor. Ben açıkçası bu adımların hepsinin olması gerektiğine inanıyorum, karakterlerin psikolojileri ve geçmişleri göz önünde bulundurunca her şeyin sindire sindire yaşanması en güzeli. Fakat Nakamura-sensei'nin çıldırtan bir üslubu var. Tam bir gelişme yaşanacak derken öyle bir uzatıyor ki bu 5-6 bölüm değil 1-2 bölümde bitebilecek şeyler, aceleye gelmiş gibi gözükmeyecek türden. Mesela 200. bölüm ve öncesindeki uçurum muhabbeti. Fikir olarak evet, çok önemliydi ve heyecanlıydı. Ama anladık ne demek istediğini işte Nakamuram, belli bir yerden sonra bunun üzerine bölüm yazmak gereksiz. Bu son 2 bölüm, yani 202. ve 203. bölümler, kesinlikle yaşanması gerekiyordu ama. Lory keşke daha önce müdahale etseydi!



Bu kadar süre Ren'e karşı hiçbir şey hissetmiyormuş gibi göstermesi Lory Başgan'ın yeteneklerine olan gururunu kırdı kırmasına ama umuyoruz bundan sonra daha dikkatli davranacak. O değil de hiçbirimiz Kyouko'nun tee Dark Moon'un ilk zamanlarından beri Ren'e karşı boş olmadığını tahmin edemezdik herhalde. Tabii ki Nakamura-sensei'nin hikayeye itinayla yerleştirdiği imalar ve sembollerden bir şeyler sezinliyorduk ama Kyouko kendine karşı bu kadar inkar içindeyken biz sadece Ren'e acıdık hisleri karşılıksız diye. Gerçekten, Kyouko'nun hislerinin saygı/sevgi dışına çıktığını biz (ben) Sevgililer Günündeki malum olayda farkettik. Ondan öncesine dayanması bize de sürpriz. Lory'nin henüz Ren'e söyleme ya da çaktırma niyeti yok gerçi. Köpeğe "ye" işareti verdikten sonra yemeği önünden çekmeye benzetmesi çok yerinde olmuş. Hiç şüphesiz Kyouko'nun gelişmeye ihtiyacı var, şu anda hazır değil.
Tabii bölüm Kyouko'nun gökyüzündeki uçağa bakarken bitince hiçbir şeyden kıllanmadık iyi mi? Halbuki Lory Başgan haritada "büyük star olmadan önce Japonya'da ünlü yapcaz bu kızı" derken gösterilen koskoca Guam'dan hiç şüphelenmemişiz.

Bu arc biterken farkında olmamız gereken bir şey daha var. Yabancı forumlardaki yorumlar sağolsun, benim hiç aklıma gelmeyecek bir şey. 202. bölümün adı L'entracte idi. Mola ya da perde arası anlamına gelebiliyor. Lory'nin bahsettiği "Kyouko'nun artık kendi oyununu kendinin yönetmesi", perdelerin artık onun elinde olduğu iması ile uyuşuyor. Mangayı büyük bir oyun gibi düşünürsek, evet, daha yeni yarısına geldik denebilir öyleyse. Çocuğumun altını değiştirirken bir yandan da Skip Beat'in yeni bölümünü mü takip edeceğim acaba? Neden olmasın? Nakamura-sensei, sen çok yaşa, sakın ölme pliis (ay Allah korusun ağzımdan yel alsın).


Yorumlar

  1. Öncelikle isteğimi kırmayıp 203cü bölüm postunu yazdığın için teşekkür ediyorum. Sen yeterki skip beat yaz ben okurum da yorumlarım da tek başıma yeterim :D Bu bölümde en çok merak ettiğim yerler başkanın Kyoko'yu gönderdikten sonra kendi kendine konuşması, gülmesi ve hizmetkarıyla olan diyologları. Malum ingilizceyi tam bilmediğimden dolayı translate yardımıyla neler olduğunu anlamaya çalışıyorum. Bu dediğim diyologlarda ne geçtiğini neler konuşulduğu hakkında bilgilendirirsen sevinirim. 204cü bölümde malum olaylar Guam'da geçmekte :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, o yüzden Guam'a dikkat çektim zaten. Çünkü 204. bölümü görmesek Guam'a gidecekleri hiç aklımıza gelmezdi.

      O diyalog şöyle özetle: Hizmetkar, Kyouko'yu gideceği yere bırakması konusunda ısrar etse de ikna edemiyor. Görev başarısız yani. Lory bu sırada hayal kırıklığına uğradığından bahsedince üzerine alınıyor fakat kendi kendine duyduğu bir hayalkırıklığı bu. Çünkü insan davranışlarını okumada uzman birisi Lory ve Kyouko onu bu kadar zaman kandırıyor. Ren'e olan hislerinin ne zaman başladığını Kyouko'ya sorunca Katsuki testi vakitlerinde olduğunu söylüyor. Yani Dark Moon zamanından beri hislerini belli etmiyor Kyouko ve Lory gibi birisi bunu hiç mi hiç anlamadığı için yıkılıyor tabii. Onun asıl şüphelenmesi Heel kardeşleri oynarken kendisine telefon etmesiyle başlıyor çünkü. Ayrıca filmin setinde sanırım 3 gün falan bizimkiler farketmeden dolaşmış işçi kılığında ama Kyouko'dan bir şey sezinlememiş, ta ki Ren ona sarılınca kızarıp bozarana kadar, o zaman foyası meydana çıkıyor, Lory farkediyor. Yani bunca zaman Lory'den gizlemeyi başarabiliyor, oyunculuğu sayesinde. Sanırım yukarıda bahsetmediğim en önemli kısmı bu olanları Ren'e şu anda söylemeye ya da farkettirmeye niyetinin olmaması. Çünkü bir köpeğe "ye" işareti verdikten sonra yemeğini önünden almaya benzetiyor olayı. Kyouko'nun yeteneğini, kişiliğini geliştirmek istiyor, onu dünya starı yapmak istiyor. Tabii haritayı çevirirken önce Japonya'da duraklıyor, önce burada star olmalı manasında ama Guam'ı farketmemiştik tabii. Meğer bir anlamı varmış, daha 204. bölümde çaktık;)

      Sil
    2. Hizmetkar, Kyouko'yu gideceği yere bırakması konusunda ısrar etse de ikna edemiyor. Görev başarısız yani. Ne görevi anlayamadım?

      Ayrıca S2 Scanlations'ın çevirmeni Vampirecat uyuyor sanırım 3cü haftaya girdi tüm manga sitelerinde 204 bölüm yayınlandı ama hala bu sitede 204 bekleniyor. Sizden ricam yabancı fanların tartışmaları ile ilgili bir yazı yazmanız daha iyi olur beklemekten. 204 bölümü için düşüncelerinizi çok merak ediyorum. Post yazsanız iyi olacak bu konu hakkında :)

      Sil
    3. Görev dediğim Lory ona Kyouko'ya eşlik etme görevi verdi ve Kyouko da kabul etmedi. İlk başta Lory buna kızdı sanıyor ama aslında kendine kızıyor o sırada Lory Kyouko'nun duygularını daha önce farkedemediği için.

      204. bölüm daha yeni yayınlandı, 20'sinde. O yüzden daha erken açıkçası. Hem o gördüğün çeviriler Çince'den İngilizceye, çok amatörce, oradan kesin bir şey söylenmiyor. Burada bir kere bahsedip tekrar yazdıklarımı başka bir post ile düzeltmek istemezdim. Vampirecat direkt Japonca'dan İngilizceye çeviriyor, bu yüzden daha doğru oluyor onunkiler. Ayrıca çok kısa zamanda çevirecek potansiyelde olsa da (kendisi de fan çünkü) bunun RAW scanlerini bulması var, typing, proofreading vs bir sürü aşaması var. Manga çevirileri o kadar kolay değil yani, hele kaliteli olması isteniyorsa.

      Az çok neler olduğunu anladık, küçük ayrıntılar kısmını manganın geneli kadar merak etmiyorum açıkçası. O yüzden asıl çeviri gelinceye kadar bekleyeceğim post yazmak için;) Yabancı fanların tartışması ise bölümün başında "Shou'dan eskisi kadar nefret etmemesini dilemesi"ni kimin söylediği, Kyouko mu Ren mi. Amatör çeviride Kyouko gibi gösterilmiş ama Ren olabilir bunu diyen. Bu da zaten çeviri gelince anlaşılacak bir şey.

      Sil
  2. 203. sayı yorumu gelmiş çok güzel,Skip Beat mangasını 3 kere okudum.İç konuşmaları hep birbirine karıştırırdım ilk zamanlar şimdi daha iyi anlıyorum ve kyoku'nun Dark moon zamanında sevmeside mantıklı geliyor Ren Katsuki'yi başkan'a gösterirken Kyoko'yu bir bunalım sarmış ve bir daha aşık olmayacağım gibisinden bir şeyler demişti 2. okuyuşumda bunu tam anlamasamda (bir de ben Ren'le oynamam ya beni etkilerse filan diyince bir şeyler düşenesim varsa bile yok olmuştu) 200.Bölümü gördükten sonra en baştan bir daha okuyunca Kyoko bir şeyler hissediyor aslında diye düşündüm(Uzun soluklu bir manga olabilir ama benim gibi bir şeyi okuduktan sonra bir daha okumama gibi huyu olan bir insana bile 3 kere okuttu ve 3 okuyuşumdada daha farklı duygularla okudum olaylar çözüldükçe daha farklı hissettim).Ren'in 70.sayı civarlarında sen hiç öpüştün mü filan dediğinde şaşırıp paniklemesi,Reino Kyoko'ya musallat olduğunda filan Ren otele gelince sakinleşmesi,Ren Kyoko'nun kucağına yattığında Kyoko'nun Ren'in saçlarını okşaması vb. gibi durumlar aslında kendini belli ediyor ama ben başka algılamak istedim hep çünkü Kyoko sanki hiç böyle düşünmezmiş gibi hissettirdi(nasıl bir benimsetme olduysa mangaka tarafından sanki olayları benimsemiş ve inanmışız böyle olduğuna,bu sebeple mangaka'ya hayranım olay işleyeşi olsun duygular olsun ama dediğim gibi 200.sayı gördükten sonra neden olmasın dedim belki yanlış yorumladım diye düşündüm.Skip Beat'in ne kadar daha devam edebilirliğini bende düşündüm ve dedim ki diğer mangalar gibi 10.sayıda sevgili filan olmadıklarına göre bana 20 sayıda her şeyi çözülmüş şekilde sunmasınlar böyle doya doya 200 sayı daha aralarında yavaş yavaş olaylar gelişssin hemen olup bitmesin bir 10 yıl daha beklerim sabrederim diye düşündüm(Her ne kadar Ren'den baya büyük olacak olsam bile)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen aslında bize verilen çok küçük mesajlar var ama tam olarak emin olamıyoruz. Ben hep Ren'in karizmasından etkilendiğini düşünmüştüm sadece, saygı duyup idolleştirdiğini. Mangaka açık açık sevgililer gününde yanaktan öpme bölümünde göstermişti bize Kyouko'nun boş olmadığını ama bu daha başlangıç bile diyememiştik. Meğer bu farkettiğimiz (umutlandığımız) küçük işaretlerin bir temeli varmış.

      Ben de senin gibi Skip Beat'i defalarca okudum, hala sıkıldığımda baştan başlarım hatta. Her seferinde ayrı bir tat alıyorsun ve dediğin gibi bu kadar uzun olması normal geliyor. Her ne kadar herkes yeterince gelişme olmadığını düşünse de aslında çok şey değişti, Kyouko ve Ren'in karakter gelişimi de bize sindire sindire, psikolojik süreçler açıklanarak anlatıldı. Gerçekçiliği sağlayan faktörler bunlar. Minik detaylar daha keyifli kılıyor hikayeyi çünkü. En az 5 senedir takip ediyorum, 10 sene daha takip ederim, aynen:)

      Sil
  3. tadında ve güzel bir sonla bitmesi lazım. (Ren Kyoko aşkı) Bende tekrar tekrar okuyorum yeni bölümü okurken her okuduğumda belirsiz kalan yerler var. Nakamura bunları unuttu mu yoksa sonradan ortaya mı çıkaracak bilemiyorum. Mesela;

    Sevgililer gününde Kyoko'nun Ren'e verdiği hediyeyi Ren'in açmaması ve o hediye için esas silah yazması beni meraklandırdı. (147. bölüm)
    Son bölümlerdeki white day hala belirsiz.
    Kuon'un annesinin 3 ay ömrü kaldığı söylenmişti. Ölüm haberi hala gelmedi?

    Bakalım bunlar ilerleyen bölümlerde sonuçlanacak mı göreceğiz. Sence ne olur. Düşüncelerin nelerdir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nakamura unuttuğundan değildir kesinlikle, bizim farketmediğimiz bazı şeylerin bile açıklamasını yapıyor sonradan.

      Sevgililer Günü hediyesini kesinlikle bilerek sakladığını sanıyorum. Kafasında planladığı bir sahne vardır da burada bizlere açılayacaktır gibi geliyor bana. White Day daha çok yeni, flashback yapabilir muhtemelen ya da olaysız da geçmiş olabilir (Sho çıkacağı için benim çok umrumda değil zaten). Çok uzatılmıştı son bölümler, tepki aldığı için ileri sardı galiba biraz ama yakında flashback görme ihtimalimiz yüksek. Kuon'un annesinin devamlı bu tarz söylemlerde bulunduğu sonradan ortaya çıkıyor zaten, bu yüzden kimse ciddiye almadı onu 3 ay ömrüm kaldı deyince. Ama tabii kim bilir Nakamura ne yapar...

      Sil
    2. Yabancı forumlarda hediye mevzusu tartışılmakta? Kimisi kucak yastığı diyor kimisi kitap diyor kimisi koruyucu bir tılsım diyor kimisi saat diyor vs bölüm sonunda Ren'in menejeri artık bu olaydan sonra Ren'i kızdıracak birşey yok demesinden sonra asıl silah diye hediyeyi göstermesi sanırım Ren'in moralini bozacak türden birşey aldı Kyoko sanırım. Sizce ne olabilir hediye?

      Sil
    3. İşte bu konuda hiçbir fikrim yok, hatta ne desek boş. Bu konuda çok çok az ipucu verildi. Benim tek tahminim ucuz birşey olduğu, Kyouko ona verirken utanmasından çıkarıyorum. Nasıl olsa bizim anladığımız manada "utanılacak" bir hediye vermez o, muhtemelen yeterince karizmatik, sofistike vs bir hediye değil. Nakamura sensei bizi çok uzun zamandır oyalıyor bu konuda ama o sahneyi boşu boşuna yazmış olamaz, ister 3 bölüm ister 30 bölüm sonra da olsa göreceğiz o hediyeyi başka çıkar yolu yok. Yashiro hediyeyi bilmiyor diye hatırlıyorum çünkü Kyouko evde açmasını istemişti ama Ren'i kızdıracak bir şey olduğunu sanmam. Ne de olsa Ren bu, Kyouko'dan gelen her hediyeyi seve seve kabul eder;]

      Sil
  4. Ayrıca aklıma sonradan geldi Prenses Rosa kolyesi ne oldu? Kyoko'da takılı değil artık. Ren'e verdiyse eğer Ren taşımıyor mu yanında. Ayrıca Corn taşı da uzun zamandır görünmedi ortalıkta :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Prenses Rosa'yı Kyouko günlük olarak takmıyor. Taş da kolye de Heel Kardeşler bölümlerinde yeri olmayan eşyalardı çünkü Ren de dahil kişisel eşyalarını kullanmadılar bu süre içinde. Kyouko kolyeyi Box R çekimlerinde hala kullanıyordur belki ama bunlar bize gösterilmedi son zamanlarda. Şimdilik hikayenin gidişatını etkilemeyecekler demek ki. Yakında yeniden ortaya çıkarlar elbet;)

      Sil
  5. Merhaba S2 Scanlations sitesinde Online readerdan Skip Beat mangası kaldırılmış. Sanırım Skip Beat yayınını durdurdular. Bununla ilgilini bilginiz var mı? Ayrıca Skip Beat animesi 25 bölümde bitmişti. Bununla ilgili yabancı forumlarda neden durdurulduğuna dair bilgi var mı? Ayrıca yeniden devam etme gibi durum da söz konusu mu? Yabancı forumlarda bunla ilgili bilgiler var mı? (Manganın 120.5 bölümü kapağında animesi yakında tvlerde diye yazıyordu. Şu anda 204te 250 gibi bölüme geldiğinde devam edebilir mi?)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Online reader'dan kaldırılmasını bilemiyorum ama yayın durdurulmadı, devam eden projelerde ismi hala yazıyor. Eğer gecikmesini diyorsanız o her ay böyle zaten, asıl konuyu az çok anladık ayrıntılar için de biraz sabredeceğiz;)
      Animenin 2. sezonu konuşulmuyor çünkü yok maalesef. Olsa zaten yazar mangada bilgisini paylaşırdı, biz de anında öğrenirdik. Manga uzadı diye her zaman animenin 2. sezonunu çıkarmayabiliyorlar. Keşke yapsalar tabii ama aradan yıllar geçmiş, bu saatten sonra zor biraz.

      Sil
  6. Bu gece itibariyle online readere tekrar koymuşlar ve sonunda 204cü bölümü de yayınlanmislar. :) en kısa zamanda sizinde bu bölümle ilgili yazınızı bekliyorum

    YanıtlaSil

Yorum Gönder