Skip Beat Bölüm 204

yakalandı ahahahahaha
Başıyla da sonuyla da yine ters köşeye yatırıldığımız bir bölüm ah ah. 203. bölüm biterken 204. bölümde White Day maceralarına giriş yapılacağını sanmıştık. Kimsenin aklına Kyokogillerin Guam'a film çekmeye gideceği gelmiş miydi? Hayır. Üstelik Nakamura-sensei bunun işaretlerini öyle ayan beyan vermiş ki bu bölümde resmen körlüğümüzden başımızı taş duvarlara vuruyoruz. Gerçi ben sadece bölüm sonunda Kyouko'nun kafasını uçağın uçaklı göklere çevirmesinden az çok kıllandıydım ama kız kendi demişti pasaportu olmadığını. Hani kaçış isteğinin bir yanılsaması gibisinden saçma sapan yorumlar yaptım kendimce. Belki de o kadar anlamı yoktu. Ama varmış işte varmış! Kyouko White Day'i öyle ya da böyle geçirmiş, sınavlarını vermiş, Box "R" çekimlerini bitirmiş, Setsu Heel rolüne geri bile dönmüş. Halbuki ben bir süre Heel kardeşleri göremeyeceğiz sanıyordum ama time skip yaptık ve Mart 14'ten Nisan'ın başına atladık. Bilen bilir, 1 günün yıllar sürdüğü absürt Skip Beat zamanı pek yavaş işler ve 1 bölümde 2-3 haftalık time-skip en azından 50 bölümdür yapılmıyordu sanıyorum. O yüzden "amaan 2-3 hafta ne ki:/" diyen olursa ağzına vurucam bak!

Çok fazla diyalog olduğu için birebir çeviri yapamayacağım, ne yazık ki ne zamanım ne de sabrım var buna. Ama ayrıntılı bir özet geçeyim.

Manga bir monologla açılıyor. Burası hakkında çok spekülasyon döndü, bu monoloğun sahibinin Kyouko mu Ren mi olduğuna karar verilemedi fakat ben S2 grubunun çevirilerine güveniyorum ve bu sözler Kyouko'nun ağzından çıkıyormuş bunu görüyoruz. Başa gelenin kaçınılmaz olduğu, hiçbir şeyin tesadüf olmadığı efsanesine hem inandığını hem inanmadığını söylüyor. Ben buradan Kyouko'nun yaşadığı zorlukların nedenini Ren ile tanışmasına bağladığını çıkartıyorum. Sonra da Shou'dan eskisi kadar nefret etmediğinden bahsediyor ve Shou'nun varlığından rahatsız duymayacağı bir günün geleceğine dair umutlu olduğundan bahsediyor. Burada neden Shou araya girdi bilemiyorum, bölümle hakikaten alakası yok zira. Umarım bir sonraki bölümlerde onunla karşılaşacağımızın habercisi değildir pff...
Kyouko'nun yurtdışında ilk tatili ve Guam adasının sıcaklığından, canlı renklerinden etkileniyor; Japon turistlerin çoğunlukta olduğunu, çoğu görevlinin Japonca konuşabildiğini görüyor. Box R çekimlerini erken bitirdiği için makyaj sanatçımız Jelly Woods'un Guam programına yetişmiş, havaalanında ona eşlik etmiş. Fakat Jelly'yi huzursuz eden başka şeyler de var. Ren'in pasaportunda elbette gerçek ismi yazıyor ve Kyouko otele vardığı gibi resepsiyondan Ren'i soracağından bahsedince Jelly panikliyor, çünkü tabii ki Tsuruga Ren isminde birine ait oda yok. Jelly'nin Ren'e bir türlü ulaşamadığını anlıyoruz. İkilimiz arabada otele giderken Kyouko'nun Jelly'e neden Muse-sama (ilham perisi) dediğini tartışıyorlar. Tabii ki Kyouko'nun egzantriklikleri ve Jelly'nin okşanmış gururuyla -sama'yi atıp Muse'u bırakıyorlar. Bu arada Jelly'nin yakınlarının ona taktığı lakap olan "Ten"in gizli bir anlamı olduğunu anlıyoruz, pek söylemek istemiyor, onun da bir ara nedenini öğreniriz.





Otele vardıklarında Jelly hala Ren'e ulaşmaya çalışırken Kyouko etrafı dinliyor. Anne-oğulun babasına yapacakları sürprizi duyunca Kyouko da hayal dünyasına dalıyor. Yandaki de o fanteziden bir kare tabii ki. Kyouko'nun hayallerine göre Ren Kyouko'yu kapısında görünce şaşırıyor ve 3 saniye öylece kalakalıyor. Sonra da gülümseyip ne kadar şaşırdığından ve Kyouko'yu gördüğüne ne kadar sevindiğinden bahsediyor. Hayal burada bitmiyor ve Kyouko'nun kulak misafiri olduğu çocukların babalarından umdukları gibi bir sarılma hayal ediyor fdsfdkjksd. Ne yazık ki bu sahneyi yarıda kesik görüyoruz çünkü Kyoukocuk utanıyor ve kendine müdahale ediyor burada eheh. Fakat daha sonra koyverip bu bölümü de hayal etmeye izin veriyor kendine. Sonra fantezilere dalmaktan utanmış bir Kyouko görüyoruz cnm ya çok ttlı. Her ne kadar Jelly Woods döndüğünde kendini çok çabuk toparlasa da bu çok önemli bir adım çünkü isteyerek bu tarz hayaller kuruyor Kyouko, yanlışlıkla falan değil. Eskisi gibi bunun yanlış olduğunu düşünerek kendini ayıplamıyor, inkar etmiyor. Zaten inkar aşamasını aştı geçen bölümde ama daha fazla fanteziye izin vermesi, beklentilerinin olduğunu gösterir. Tabii şu anda bunu da inkar aşamasında. Ren'den bilinçli olarak karşılık beklediği aşamaya gelince manganın bitimine de az kalmış olmaz mı zaten?






Jelly Woods döndüğünde Ren'in şu anda bir model arkadaşıyla olduğunu söylüyor ama Kyouko isterse çağırabileceğinden bahsediyor. Tabii ki tipik Kyouko, böyle bir şeye izin vermez, kimseyi rahatsız etmez. Sonra da Jelly Woods programın yoğun olduğunu, Kyouko ile devamlı ilgilenemeyeceğini söylüyor. Tabii Kyouko saygılı bir genç olarak otel odasında bekleyip kimseye yük olmayacak. Ama akşam yemeğinde Ren ve Jelly'e katılmaya söz veriyor. İşin aslının şu olduğunu öğreniyoruz: Jelly Lory Başgan ile konuşmuş, Lory de Kyouko'yu çok iyi tanıdığı için böyle bir yalan atmasını tembih etmiş. Tabii tam da Lory'nin tahmin ettiği tepkileri veriyor Kyouko, Jelly ve Ren'e bir tehdit olmaktan çıkıyor.

Sonrasını biliyoruz zaten. Kyouko manzaranın güzelliğine dayanamayıp sahile iniveriyor. İlk başta Tragic Marker ekibiyle karşılaşacağından korkuyor fakat Setsu değilken Kyouko'yu nasıl olsa tanımayacaklarını tahmin edebiliyor. Sahilde insanların kalabalığından denizkızı arayışına konsantre olamıyor (kdjask), daha kuytu yerlere çekiliyor ve BAM. Denizkızı ararken Ren-the-denizadamı denizden çıkıveriyor. Sarışın Kuon halinde hem de.

Ren'in neden Kuon görünümünde olduğunu artık bir dahaki bölümde anlayacağız. Çünkü Cain Heel'ı oynarken bırak Kuon'u, başka herhangi bir kılıkta olmasına gerek yok. Üstelik Tragic Market çekimleri sürerken saçları devamlı değiştirmekten yıpranmasın diye siyaha boyalı; Ren'e dönüşmesi gerekirse kahverengi bir peruk kullanıyor. Daha çekimler bitmeden saçındaki siyah boyayı akıtmak için sarıya açılması saçma. Diplerinden kendi sarı saçları çıkıyordur çıkmasına da, Cain olarak devam etmesi için mecburen sık sık siyaha boyanması gerekiyor saçları. Yani Nakamura-sensei açıklayana kadar bunun mantıklı bir açıklamasını bulamayacağız.

Bir de Ren neden denizde? Canı sıkıldı da yüzmeye mi gitti? Ren gibi sorumluluk sahibi birinin bu kadar uzun süreler kaçamak yapması pek akıl karı değil. Ya bir de seksi pozlarla falan çıkıyor denizden böyle saçını attırarak yahu pes. Tabii 2-3 bölümdür pek fanservice koymuyordu yazarımız -_-' Aklıma ilk olarak küçük bir reklam çekimi falan geldi ama öyle olsa zaten Lory bilirdi ve Jelly'e bundan bahsederdi.

Asıl mevzuya dönelim. Kyouko parçaları birleştirecek, Ren'in hem çocukluğundaki Corn, hem de Kuu'nun oğlu Kuon olduğunu anlayabilecek mi? Karşısındakinin Ren olduğunu kesinlikle anlar çünkü Cain'i ilk gördüğünde Ren'i tanımıştı -hem de vücut proporsiyonları gibi absürt bir sebeple. Gerçi bu sefer bacaklar görünmüyor ama en azından şüphelenir. Çocukluk anılarındaki arkadaşı Corn olduğunu anlayabilir mi bilemiyorum ama Kyouko o kadar aptal bir kız değil. Daha önce de Ren'i Corn'a benzettiği oldu. Kuu'nun oğlu olduğunu anlayacağını sanmıyorum fakat babasıyla benzedikleri bir gerçek ve Kyouko'nun bu benzerliği görecek kadar ince gözü var. Ben parçaları mutlaka birleştireceğine inansam da eninde sonunda Ren ile bağlantısının olmadığına ikna edilecek gibi geliyor. Eğer Nakamura-sensei bizi yine ters köşeye yatırmayacaksa şu anda Kyouko'nun gerçekleri öğrenmesinin zamanı değil, hiç değil. Yine de Kyouko'nun aklında mutlaka bulunacaktır, benliğinin bir parçası inanacaktır.

White Day'in geçilmesine sevindim açıkçası, Shou araya girerdi yoksa. Kendisinin eksikliğini hissettiğim pek söylenemez. Fakat Nakamura-sensei 2 bölüm önce White Day'den boşu boşuna bahsetmedi, öylecene bırakmaz gibi geliyor. Tansiyonu yükseltmek için bir sonraki bölümde flashback yaparak White Day'e geri döner belki, kim bilir? Aman yapmasa bari. Bölüm o kadar cliffhanger bitmiş, devamını görebilmek için salak Sho'yu çok rahat feda ederim. Varsın Ren'in hediyesi arada kaynasın -ki belki cidden bir şey hazırlamadı? Hiç belli olmaz.

Yaklaşık bir buçuk hafta sonra 205. bölüm Japonya'da yayınlanacak. Benim İstanbul'da olmadığım bir döneme gelecek, bu yüzden ne RAWları ne de çevirileri inceleme imkanım olacak. Bölüm hakkında birşeyler yazmam zaman alabilir, yorumları kontrol edemeyebilirim. Ne zaman döneceğim belli değil, 1 hafta da sürebilir, 1 ay da. Tabii ki yeni bölüm yazısı yazacak olursam S2 çevirisini mutlaka beklerim -yeter ki ona da yetişeyim de T_T Umuyorum ki şansım yaver gider ve hayatımda herşey çabucak yoluna girer; ben de evime, bloguma, Skip Beat'in yeni bölümüne hemen kavuşurum!

Yorumlar

  1. Kyouko White Day'i öyle ya da böyle geçirmiş, sınavlarını vermiş, Box "R" çekimlerini bitirmiş, Setsu Heel rolüne geri bile dönmüş. demişsiniz hangi diyalogdan bunu çıkardınız özellikle Setsu rolüne dönmüş dediniz. O diyalogu bulamadım ben.

    Shou'dan eskisi kadar nefret etmediğinden bahsediyor ve Shou'nun varlığından rahatsız duymayacağı bir günün geleceğine dair umutlu olduğundan bahsediyor. demişsiniz. Bence de bunu Kyoko söyledi. Bunu söylemesinin nedenine gelecek olursak; bence ya White Day gününde Shou ile karşılaşan Kyoko aralarında iyi birşey olmuş olabilir ve bu da zannetmiyorum ama Kyoko'nun Shou'ya karşı yumuşamasına neden olmuştur. (Ancak Shou&Kyoko ilişkisi aşktan ziyade çocukluk arkadaşından ileri gitmez bence. Çünkü Ren'e olan hislerini gördük. Artık Renle ilgili fantaziler kurmakta. :) ) ya da Kyoko'nun Shou'ya duyduğu nefret hissinin Ren'e olan aşk hissine ağır basmasından korkmasından dolayı böyle demiş olabilir.

    White Day günü tam bir muamma. Kesinlikle açıklanması gerekir. Çünkü Kyoko'nun Ren için aldığı doğum günü hediyesi ve bu hediye için Ren'in WD gününde karşılık verip vermeyeceği merak edilen bir konu. Ayrıca sevgililer gününde olduğu gibi Shou ve Reiono'nun aniden ortaya çıkıp ortalığı karıştırması beklenebilir. Ancak görünen o ki bu günde bu ikili yüzünden olacak karmaşıklık Kyoko'nun Ren'e olan duygusunu değiştirmemiş. (Çünkü Kyoko'nun Ren'e süpriz yapmak istemesi ile ilgili hayallerini gördük)

    Son olarak bence de Ren'in Kuon kimliği ile yakalanmasına rağmen bunu gizleyeceğini düşünüyorum. Bizim saftirik Kyoko Ren'i tanır büyük ihtimalle. Çünkü Kyoko Reni Cain rolünde ilk defa gördüğünde kemiklerine kadar tanımıştı. :)

    Yazı için teşekkürler ve şimdiden iyi bayramlar. Umarım çabucak döner ve kaldığın yerden devam edersin. Teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle tek bir diyalog yok, Kyouko "ben bunları bunları yaptım" demiyor. Bu bilgiler gerek Kyouko'nun düşünceleriyle, gerek Jelly Woods ile konuşmalarında araya sıkıştırılmış. Açıkçası post yazarken teker teker birebir çeviri yapamam, dediğim gibi sizler için hem ayrıntılı özetini çıkarıyorum hem de araya kendi düşüncelerimi, yorumlarımı katıyorum. Mangada açık ve net olarak Tragic Marker çekimleri için Guam'a gidildiği, orada Ren ile görüşecekleri yazılmış. Tragic Marker, Ren'in katil rolüne büründüğü film. Yani Setsuka'yı oynamak için orada Kyouko, başka türlü bir açıklama bulamıyorum. Lory Başkan sınavları boyunca Setsuka'nın rolüne ara vermişti, demek ki şu anda çekimlerde olduğuna göre sınavları bitti. Burada ben yorum yaptım. Ama ayın Nisan olduğu, Kyouko'nun Jelly'e Box R çekimleri erken bittiği için yetiştiği belirtilmiş, nerede şu anda hatırlayamıyorum.

      Kimin söylediği polemikliydi Shou ile ilgili kısmın, ama S2 çevirisinde Kyouko'nun söylediğine karar verilmiş, bu yüzden ben de bu yönde anlattım. Eskisi kadar nefret etmesinin nedeni Shou gönlünü aldığı, Kyouko'yu yumuşattığı için değildir. Nefret çok keskin bir duygu, yoğundur, tehlikelidir. Nefret ediyorsan önemsersin, umursarsın. Bu yüzden Shou devamlı kızdırıyor ki ondan nefret etsin, böylece kafasında sadece kendisi olsun. Ren en çok Kyouko Shou'dan nefret ettiği için kıskanıyordu. Nefret etmesi azalıp ona tahammül etmeye başladığında onu daha az umursayacak, intikamından vazgeçip daha çok kendi hayatını düşünmeye başlayacak. Kyouko'nun nefretinin bitmesi bu yüzden çok önemli aslında. Bu onun karakter gelişimi için çok büyük bir adım olacak.

      Şimdilik o kadar iple çekmiyorum ben White Day'i :) mangada yer verilecek bir gün belli ki, ama Kyouko'ya gelecek yeni rol teklifleri, ünlü olmasını vs görmek beni daha çok heyecanlandırır. Shou'nun ortalığı karıştırması biraz zaman kaybı gibi geliyor ama tabii benim fikrim bu. O yüzden çok kafa yoramıyorum.

      Kyouko bence de tanır Ren'i ya. Ki zaten otel odasında da adamın vücudunu incelemeye bol bol vakti olmuştu malum;) ama nasıl bu işten sıyrılırlar bilemiyorum. Kyouko kandırılmaya, daha doğrusu kendisini birşeylere inandırmaya çok müsait. Ama aklının bir köşesinde durur mutlaka, unutmaz, kanmış gibi görünse de. Bakalım ne bahaneler atacaklar kızcağıza.

      Ne demek ben teşekkür ediyorum yorum için^^ İyi bayramlar!

      Sil
  2. 205ci bölüm yayınlandı ve yabancı forumlarda tartışmalar başladı. Kyoko Ren'i Kuon olarak gördü. Ancak Corn sandı. Ren'i tanıyamadı halbuki Cain rolünde kemiklerine kadar tanımıştı. :) Bu milleti şaşırttı. Kuon ise görmezden gelip gitmeyi düşündü ancak Kyoko'nun depresif halini görünce dayanamayıp geri döndü ve konuşmak yerine çubukla Kyoko olup olmadığını sordu. Corn sanırım artık açığa çıktı gibi. Bakalım Ren=Corn bağlantısı ortaya çıkacak mı? Ayrıca Kyoko'nun pasaport için veli izni gerektiğine dair Başkan Lorry sahnesi geçti. Sanırım bir sonraki bölümde Kyoko'nun annesi de ortaya çıkabilir. S2 çevirisini bekleyeceğini biliyorum ama yorum olarak detaylı bir şekilde 205ci bölüm fikirlerini almak isterim. :) Bu bölümde yabancı fan girl'ler Kuon'un balıkla münasabetine hasta oldular :D Bende tam bir hayal kırıklığı yaşadım. Kyoko nasıl Ren'i tanıyamaz. Ama bir sahnede Ren'i hayal ettiğini gördük. Acaba sonraki bölümlerde neler olacak?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ben de Bursa'ya dönmeden çıktığına sevindim, hatta normalden daha erken düştü nete rawlar iyi bayram sürprizi oldu;) Umarım hep böyle devam eder.

      Bu sefer pek detaylı diyalog olmadığı için her şeyi sadece resimlerden anlayabiliyoruz çok şükür, tam çeviriler gelene kadar merak etme çilesi yok. Ha o anne muhabbeti pasaportu nasıl çıkardığının bir açıklamasıydı bence, kendisinin ortaya çıkması için bir neden yok şu anda. Kadın Amerika'da bizimkiler Guam'da zaten. Kyouko'nun Ren'i tanımamasına ben de hayal kırıklığına uğradım. Ama bence bu böyle kalmaz. Biraz sabredeceğiz gelişmelerin olması için -her zamanki gibi- ne yapalım.

      Fırsat bulduğumda yazacağım, daha ayrıntılı tartışmayı ben de isterim^^

      Sil
    2. Buradaki blog direk japan rawlarını okuyarak inceleme yazıyor. Kaynak olarak önerebilirim. (http://tatsukida.blogspot.de/search/label/Skip%20Beat) Kyouko sanırım Corn etkisinde olduğu için tanıyamadı diyorlar yabancı forumlarda. Hatta Ren'de kendisini tanıyamadığından dolayı kıskandı ve sinirlendi ve o yüzden öncelikle gitti diyorlar anladığım kadarıyla. Ren'in kıskandığını zannetmiyorum ama. Ayrıca Ren'in telefonu taşların arasına koyması da çok konuşuluyor. Kyoko'nun RRen'i er ya da geç tanıyacağını bekliyorlar. Ayrıntılı yazını bekliyorum.

      Sil
    3. Link için teşekkürler! Kat'in blogunu ben de çok seviyorum, sadece SB değil bir sürü manga takip ediyoruz sayesinde. Malum çeviri takımları her zaman hızlı olamıyorlar:/

      Ren'in ne düşünerek o kadar soğuk davrandığını bilmiyorum ama ilk başta ben de çok üzülmüştüm tepkisine. Ama biz bile Kyouko tanıyamadığı için hayal kırıklığına uğradıysak, o da uğramış olabilir açıkçası. O da haklı aslında ya, ne diyelim. Ama Corn'la biraz daha zaman geçirirse tanıyacak gibi geliyor, aynen. Umarım bir sonraki bölüm gerçekleşir de burada sabırsızlıktan tepinmeyiz aylarca.

      Sil
  3. Ooooh yeah :) Tüm yabancı çeviriciler aynı anda dün gece 205ci bölümü yayınlamışlar. Buna S2scan'da dahi. Artık bu akşam yazını okumak için sabırsızlanıyorum. Umarım çok detaylı olur. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baya erken çıktı bu sefer değil mi?
      Detay konusunda söz veremeyeceğim ama yazmaya başladım, tartışırız hep birlikte;)

      Sil
    2. Evet erken çıktı. Özellikle Başkan Lorry konuşma sahneleri hakkında detaylı bilgileri merak ediyorum. Bekliyorum sabırsızlıkla :)

      Sil
    3. Bu monologdaki sözün kime ait olduğu belli oldu artık. O cümlenin üstünü çizip güncelleme yapman gerekli bence. Çünkü yeni okuyan arkadaşların kafası karışmasın değil mi :)

      Sil
    4. 205. bölümün yazısında güncelleme yazısı koymuştum çünkü orada yanlış bilgi vermiştim, burada sadece sorgulamışım. Açıkçası bütün postları gelişmelere göre güncellemeye kalksam ohooo hepsiyle uğraşamam alt tarafı blog yazıyorum:) Blogu sana devredeyim istersen Lukama:D

      Sil
    5. Sende haklısın zaten sırayla okuyanlar görecektir dediğin gibi :)

      Sil

Yorum Gönder